Zvezda stavila šampionski šampanjac u kiblu: Krstičić u 90. nazdravio za rođendan i plus 14! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.03.18. | 18:21

Crveno-beli i pored blagog mučenja savladali Voždovac - 2:1

Šampionski šampanjac je stavljen u kiblu, ali su crveno-beli bili dovoljno slobodni da sebi zakorčaju život, a potom nazdrave za rođendan! Po beogradskom minusu i protiv vrlo, vrlo disciplinovanih Zmajeva ekipa Vladana Milojevića stigla je do ovosezonski rekordnih plus 14 i znatno sebi olakšala put u trci sa večitim rivalom: Crvena zvezda - Voždovac 2:1.

Međutim, morali su pored velikog zadovoljstva zbog nove izvojevane pobede učenici Vladana Milojevića navijačima da prirede i triler završnicu. Za povlačenje i igru pod ručnom kažnjeni su pogotkom odličnog Pavlovića. I kada se činilo da će znalački vođena ekipa Miloša Veselinovića pokvariti već pripremljeno veselje, usledio je centaršut Stojovića i trzaj glavom Nenada Krstičića. Prvenac nekadašnjeg reprezentativca, ali možda vredan i dragocenog pehara. U 90.minutu!

Izabrane vesti

Predstava na najvećem srpskom stadionu može da se označi kao veliko mučenje lidera Superlige, ali trijumf protiv Voždovca izvojevan je principima Vladana Milojevića. Kroz ovu sezonu crveno-beli su naučili da ne odustaju, da ispoljavaju taj pobednički gen... Uhvatili su pobedu u minut do 12. Praktično Zvezda je odbila da bude sankcioniana za trenuke opuštanja i promašene šanse Bena i Radonjića...

Iako su Voždovčani odoleli 45 minuta domaćin nije izgubio mozak. Otkinuo je glavu gostima prepoznatljivom agresijom i presingom i sačekao brišući let Milana Rodića. Levi bek crveno-belih nastavio je tamo gde je stao u Subotici, prosto srastao sa kožom Ričmonda Boaćija i pokazao da može da pogađa u kontinuitetu... Dve poslednj utakmice - tri gola. Mogla je Zvezda da podeblja učinak i veliki bodovni suficit ukrasi ubedljivijomm pobedom. Međutim i ovako će Vladanu Milojeviću biti puna šaka brade. Zaboraviće promašaje Radonjića, Pešića, Srnića, kao i kockanje Račića posle čije greške su Zmajevi u 77.minutu izašli u kontru. Zicer Pavlovića skinuo je Milan Borjan.

Kec u Nišu, odnosno još jedan kiks večitog rivala, trebalo je da donese pozitivan impuls u igru sastava Vladana Milojevića. Međutim, po pasjem beogradskom vremenu crveno-beli su sporo palili i ubacivali u brzinu više. Nije da nisu želeli, ali su jednostavno naišli na tvrd i sinhronizovan blok trenera Zmajeva Miloša Veselinovića. Korektor srednjeg reda Voždovca Miloš Pavlović perfektno je jeo napade favoerita i dobrano pomagao štoperima Mihajlovu i Gajiću da se izbore sa potencijalnim opasnostima.

Voždovčani praktično nisu zapretili, ali u defanzivi su igrali onako kako voli trener Crvene zvezde Vladan Milojević. Bez panike i suvišnih poteza branili su prostor, bili čvrsti i vrlo disciplinovani. Ne čudi onda što su se pokušaji lidera Superlige sveli na prekide (Pešić bio najbliži pogotku) i dva solidna šuta Nemanje Radonjića. Crveno-beli su prosuli poluvreme bez šanse iz kategorije stopostotnih, najbolju priliku odlično je pokupio golman gostiju Čupić... I pored toga navijači Crvene zvezde nisu bili nezadovoljni, bili su svesni strljenje mora da bude adut Vladana Milojevića po zaleđenom terenu Marakane.

Kako je vreme prolazilo, tako je publika sa severne tribine pevala sve jače. Međutim, Voždovčani su odolevali... Opet je Zvezdi nedostajala jedna sažvakana lopta ka Pešiću ili Radonjiću. Ulogu lutajućeg ofanzivca imao je El Fardu Ben, ali i on je imao debelih problema sa hladnoćom i terenom.

Prva akcicija u drugom poluvremenu bila je delotvorena. Lopta je došla do Pešića koji je znalački petom ostavio loptu Rodića koji nije pogrešio... U tom intervalu Vladan Milojević je izrotirao pozicije Srniću i Radonjiću, crveno-beli su postali izrazito opasniji. Međutim, Voždovac je sačuvao glavu na ramenima, a potom krenuo da se kocka. Izašli su hrabro gosti, počeli da pritiskaju rivala. Dva puta je crveno-bele spašavao Borjan, ali treći put nije mogao. Možda je pogotku Miloša Pavlovića prethodila i ofsajd pozicija, Borjan se ustremio ka pomoćnom arbitru. Međutim, dovoljno prisebnosti sačuvali su Stojković i Krstičić i ostavili vrlo dobre Zmajeve bez remija.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 2:1 (0:0)
/Rodić 46, Krstičić 90 - Pavlović 88/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: oko 10.300
Sudija: Novak Simović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Donald, Krstičić – Srnić (od 69. Račić), Ben, Radonjić (od 78. Adžić) – Pešić.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Čupić – Ćirković - Gajić, Mihajlov, Bulatović – Pavlović - Duronjić (od 66. Stanković), Ješić, Gavrić (od 61. Milutinović), Srećković - Stuparević (od 78. Pavićević)

 

Superliga Srbije – 25. kolo

Subota:
Zemun - Javor 0:2 (0:1)
/Mrkaić 35, 52/ 

Radnički Niš - Partizan 1:0 (0:0)
/Pavkov 75/ 

Čukarički - OFK Bačka 5:0 (3:0) 
/Kopitović 14, Bojić 31, 51, 67, Drinčić 41/

Napredak - Vojvodina 1:0 (1:0)
/Endiaj 2/

Rad - Borac 5:0 (3:0)
/Ze Markos 17, Lutovac 24, 29, 74, Đenić 63/

Radnik Surdulica - Mačva 2:1 (1:1)

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (0:0)
/Rodić 46, 90 - Pavlović 89/

Mladost - Spartak 2:0 (1:0)

Piše: Darjan NEDELJKOVIĆ

Foto: Starsport


tagovi

Vladan MilojevićMilan RodićMilan BorjanNenad Krstičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara