Zvezda subotičkim blatom izlečila moskovske rane! Roda donela bodove! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.18. | 14:51

Golovima iskusnog levog beka crveno-beli savladali Spartak - 2:1

Velike i sveže moskovske rane Crvena zvezda je izlečila subotičkim blatom! Srpski vicešampion neokrnjen je prošao kroz jedno od najtežih domaćih gostovanja, pošto se kolo fudbalske sreće osmehnulo Milanu Rodiću. Iskusni levi bek je nebrojano puta ova sezone promašivao šanse, pogađao prečke, ali je na zaleđenom terenu Gradskog stadiona bio meč viner - 2:1. I to u trenucima kada su crveno-bela kola jurila ka provaliji.

Golovi Milana Rodića vratili su osmeh na lice Vladanu Milojeviću i doprineli da Crvena zvezda strojevim korakom krenu ka osnovnom ovosezonskom cilju - osvajanju titule. Crveno-beli su se pošteno kockali u Subotici. Promašili su jedanesterac i sijaset stopostonih šansi. Spartak je vrlo lako mogao da ih kazni, ali realizatorske sposobnosti nije demonstrirao Nemanja Nikolić. Crveno-beli su sa kapitenom Milijašem u postavi delovali kreativnije, pošto je bivši reprezentativac odličnim prekidima optertećivao Golubove. Međutim, golgeterske sprave još nije podesio Aleksandar Pešić.

Izabrane vesti

Duhovi promašaja iz Moskve pratili su u stopu Aleksandra Pešića i na zaleđenom terenu u Subotici. Igrao se treći minut kada je Tekijaški startovao na najboljeg strelca Superlige, a Danilo Grujić uperio na kreč. Zvezdi se nudio početak iz snova, ali je Pešić umesto mreže sa jedanesterca gađao u prečku.

Neiskorišćeni jedanesterac nije - bar se tako činilo - negativno uticao na pobedničke manire ekipe Vladana Milojevića. Kao da su uslovni idealni, crveno-beli su totalnom ofanzivom želeli da utakmicu okrenu na sopstvenu vodenicu. Pojavljivanje vetrana Milijaša donelo je novu, kreativnu crtu u igri srpskog vicešampiona. Prekide nekadašnjeg reprezentativca krajnjim naporima krotio je golman Golubova Ostojić. Festival promašaja nastavio je i Pešić. Činilo se da gol Spartaka visi u vazduhu i da će crveno-beli biti nagrađeni za kontinuiranu ofanzivu. Desilo se suprtono. Prvi put kad su konkretnije krenuli ka golu Milana Borjana Subotičani su se častili.

Sve je iskreirao Nikolić, nastavio Čečarić, a mladi i talentovani Đuričin lukavo sačekao loptu na petercu i samo je sproveo u mrežu. Šok za šokom za goste prizoveo je željeni efekat za Vladana Milojevića.

Nije Zvezda izgubila tlo pod nogama, iako je trener gostiju širio ruke i ljutio se na izabranike. Kada su videli da Ostojić za njih predstavlja jednačinu za više nepoznatih, crveno-beli su sačekali novi prekid kapitena Milijaša. Idelano je bivši reprezentativac izveo skraćeni prekid, Vujadin Savić je napravio blok, a Milan Rodić glavom sa tri metara zakucao loptu u mrežu.

Domaćin je još bio uzdrman od prvog udarca, a stigao je novi. I opet je strelac bio Rodić. Posle duge akcije lopta se odbila do iskusnog levog beka koji je udarcem sa 16 metara doneo crveno-belima vođstvo.

Pravi vatromet šansi videli smo na početku nastavka. Kapiten Golubova Kerkez je izvukao loptu iz prazne mreže, šut Krstičića je izblokiran, nije upalila ni asistencija Pešića ka Srniću... Na drugoj strani strašnu šansu propustio je Nikolić.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)
/Đuričin 39 - Rodić 42,45/

Stadion: Gradski

Sudija: Danilo Grujić

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić - Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević - Jočić, Glavčić - Čečarić, Đuričin (od 90. Dunđerski), Dieng (od 83. Lučić) - Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić, Srnić, Milijaš (od 75. Račić), Milić (od 68. Ben) - Pešić.

Srbija 1, 24. kolo:

Petak:

Voždovac - Napredak 3:2 (2:1)
/Srećković 12 i 71, Duronjić 29 - Ndijaje 35 i 82/

Subota:

Bačka - Rad 2:1 (0:0)
/F. Bajić 47, M. Bajić 67 - Bjedov 73/

Borac - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Mateus Lima 75 - Aleksandar Jovanović 32/

Javor - Mladost Lučani 3:0 (2:0)
/Marković 6, Elioma Silva 37pen, Panić 80/

Radnik Surdulica - Čukarički 0:0

Mačva - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Matić 84 - Arsić 88/

Nedelja:

Nedelja 

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Đuričin 39 - Rodić 42 i 45/
15.00: (1,17) Partizan (6,50) Zemun (14,0)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Milan RodićMarko ĐuričinNenad Milijaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara