ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Kafu iznenađenje sa boka, Jovičić na klupi, otvorena dilema Savić ili Babić?

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.09.18. | 07:45

Jedna sigurna i jedna potencijala izmena u odnosu na okršaj sa Napolijem u Ligi šampiona

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević napraviće nekoliko promena za večiti derbi u odnosu na tim koji je igrao prtotiv Napolija na otvaranju Lige šampiona. Od startera iz okršaja sa Napolitancima u nedelju u Humskoj (19.00) od prvog minuta neće biti Branka Jovičića, dok je neizvestan nastup kapitena Vujadina Savića, koji ponovo muči muku sa starom povredom trbušnih mišića.

Neizvesnost po tom pitanju biće prisutna praktično do pred sam meč, pa ostaje da se vidi da li će Savić nakon 157. propustiti i 158. okršaj dva najveća srpska kluba. Spreman da zauzme njegovo mesto je Srđan Babić, koji će u tom slučaju igrati u tandemu sa Milošem Degenekom, s tim da će se australijski reprezentativac premestiti na poziciju desnog štopera.

Izabrane vesti

Na gol liniji će biti Milan Borjan, koji je blistao protiv Napolija i očekuje se da bude na visini zadatka i u Humskoj. Bokovi su rezervisani za Stojkovića i Rodića, dok će tandem ispred odbrane činiti Goran Čaušić i Nenad Krstičić. Ukoliko u timu ne bude Savića, bivši igrač Sampdorije će predvoditi Milojevićev tim sa kapitanskom trakom na ruci.

Potencijalno iznenađenje stratega crveno-belih za ovaj meč biće Žonatan Kafu, koji će biti zauzeti desni ofanzivini bok srpskog šampiona, dok će na suprotnu stranu Marko Marin. Brazilac iza sebe ima mesec dana rada sa stručnim štabom crveno-belih i morao bi konačno da pokaže da je pravo pojačanje za Crvenu zvezdu, a u Ljutice Bogdana veruju i da će Marko Marin delovati još dominantnije na terenu, s obzirom da će mu ovo biti treći meč u dresu srpskog šampiona.

Mohamed El Fardu Ben je protiv Napolija igrao na desnom boku, ali je odavno postalo jasno da mu najviše prija pozicija iza najisturenijeg napadača, pa će protiv Partizana dejstvovati iza Ričmonda Boaćija. Slično kao i kada je u pitanju Marko Marin, i napadač iz Gane bi mogao da napravi dodatni iskorak u svojoj igri i bude velika opasnost po poslednju liniju Parnog valjka.

 


tagovi

Džonatan Kafu158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara