ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Odbrana ponovo pod konac, Krstičić i Jovičić su osigurači, četvorka u ofanzivi najveća pretnja Partizanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.04.18. | 20:36

Strateg crveno-belih u pripremi za utakmicu na raspolaganju imao kompletan igrački kadar, ali će na teren u ovom trenutku najboljih 11

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević u 157. večitom derbiju ima više prostora za manevar od svog kolege iz suprotnog tabora Mirolsava Đukića. Gostima na stadionu Rajko Mitić igra samo pobeda, što bi domaćinu moglo da pruži dosta mogućnosti za odgovor, pre svega iz kontranapada, koji bi mogao da predstavlja glavno oružje lidera Superlige u ovoj utakmici.

Milojević je ove nedelje imao dosta razloga za zadovoljstvo, jer je u trenašnom procesu na raspolaganju imao kompletan igrački kadar. U punom ritmu su ponovo bili Vujadin Savić i Mičel Donald, a reprezentativni štoper bi trebalo da se nađe u startnih 11 za okršaj sa večitim rivalom, dok je Holanđanin malo ispao iz ritma, pa je za očekivati da se nađe na klupi za rezervne igrače.

Izabrane vesti

Milojević će u poslednjoj liniji, ispred neprikosnovenog Milana Borjana, računati na četvorku koja je iznela najveći deo sezone (Stojković, Savić, Le Talek i Rodić), što bi trebalo da unese dodatnu mirnoću u igru crveno-belih. Možda i ključnu ulogu u sutrašnjoj utakmici odigraće igrači od poverenja Zvezdinog šefa struke Nenad Krstičić i Branko Jovičić. Od prvog će značajno zavisiti protok lopte domaćina, dok će se drugi truditi da poremeti sve planove Partizanovih kreativaca i svojom energijom donese dodatni impuls samopouzdanja ostatku tima.

Ofanzivne bokove Crvene zvezde pokriće Slavoljub Srnić na desnoj i Nemanja Radonjić na levoj strani, dok će se iza najisturenijeg Aleksandra Pešića naći Mohamed el Fardu Ben. Srnić je jedan od najzahvalnijih igrača u trenerskoj karijeri Vladana Milojevića, koji sasvim sigurno ne strepi kada je njegovo sutrašnje izdanje u pitanju, dok bi Radonjić mogao da predstavlja “barut” u Zvezdinoj navali, koji bi konačno mogao da se zapali. Milojević je u proteklim utakmicama pokušao malo da skine breme opterećenja sa svog krilnog igrača, a da li je uspeo u tome biće jasno nešto posle 18.30. Obojica će morati da odrade i svoje defanzivne zadatke, na kojima Milojević insistira, kako bi se u najvećoj mogućoj meri sprečlo pridodavanje Partizanovih bekova fazi napada.

Ben je debitant u derbijima, ali je golovimau poslednjih nekoliko kola konačno nagovestio da bi mogao da uđe u pravu formu. Tamnoputi napadač bi mogao da bude opasan po gol crno-belih kao “lažna devetka”, ali se sa druge strane neće libiti da preore teren pomažući Krstičiću i Jovičiću u defanzivnim zadacima.

Aleksandar Pešić se propisno ispromašivao u 156. večitom derbiju, prošao je kroz ozbiljnu krizu na početku prolećnog dela sezone, ali se ponovo vratio u golgeterski ritam. Evetnualni gol u derbiju predstavljao bi verovatno i ključni trenutak u nastavku karijere rođenog Nišlije.

Crvena zvezda bi trebalo da počne utakmicu u sledećem sastavu: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Srnić, Ben, Radonjić - Pešić.


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara