ZVEZDA – TIM ZA HELSINKI: Počinje Degenek! Milojevićeva mozgalica za Solbakena

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.19. | 20:33

Krenuće i Marko Marin

Drugu epizodu u Crvenoj zvezdi Miloš Degenek je počeo kao bek u prvenstvenom okršaju sa Radničkim, evropsku odiseju krenuće kao štoper. Takav rasplet nagoveštavaju poslednje vesti iz prohladnog Helsinkija, što znači da će odbrana srpskog šampiona pretrpeti jednu izmenu.

Standardni reprezentativac Australije dobiće šansu umesto Srđana Babića, pa će činiti tandem centralnih bekova sa Nemanjom Milunovićem. Činilo se da Vladan Milojević ima nameru da koristi Degeneka kao kompilaciju beka i štopera, i na taj način prekopira sisteme Mauricija Sarija i Karla Ančelotija, koji su sličan defanzivni pristup primenjivali u Napoliju. Dakle, Degenek je prilikom ofanzivnih akcija Crvene zvezde u sudaru sa Radničkim bio treći štoper, kada su se crveno-beli branili igrao je klasičnog beka. Sličnu ulogu imao je Nemanja Maksimović u Napulju… Uloga desnog beka u Finskoj biće dodeljena Filipu Stojkoviću.

Izabrane vesti

Za Helsinki Vladan Milojević se opredelio za standardnu odbramebenu postavku, što ne znači da neće doči do novih rotacija. Moguće je da je Vladan Milojević želi da zada taktičku mozgalicu kolegi iz Kopenhagena Solbakenu, koji će već sutra ujutru sa oba oka pratiti svaki detalj u Zvezdinoj igri. D daljeg će ostatiti otvoreno pitanje kakvu će ulogu dobiti povratnik iz Al Hilala u najvažnijem susretu leta, i da li će on imati zadatak da zaustavi Fišera, a ujedno bude od pomoći dvojici štopera prilikom dugih lopti danskog šampiona.

Naravno, neukusno je pričati o potencijalnom okršaju sa Kopenhagenom, pošto Crvena zvezda tek treba da odradi posao protiv Helsinkija. I da nastavi trend napretka u svim linijama tima.

Srednji red sa Hoseom Kanjasom biće pod jednakom pažnjom kao odbrana, pošto se od španskog internacionalca očekuje da nadomesti izostanak povređenog Branka Jovičića. Nije bilo dileme kada je u pitanju učešće Kanjasa, ali jeste postojao mali znak pitanja ispred imena Marka Marina. Bivši reprezentativac Nemačke imao je problem sa upalom mišića, ali je veći deo poslednjeg treninga odradio punim intenzitetom. Pre toga je razgovarao sa sportskim direktorom Mrkelom i trenerom Milojevićem koji mu je rukama dočaravao neke situacije. Sve ukazuje da će Marin biti na terenu.

Ostaje samo da se vidi kako će Marin, Ben i Ivanić biti poređani. Pojavljivanje bivšeg kapitena Vojvodine na desnoj strani donekle je iznenadilo gustu odbranu Helsinkija. Napad će predvoditi Ričmond Boači, ali minute će dobiti i Milan Pavkov.

Dakle, crveno-beli će nastupiti u sastavu: Borjan - Stojković, Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Ivanić, Marin, Ben - Boaći.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara