ZVEZDA – TIM ZA PSŽ: Ben ponovo u špicu, dilema na desnom krilu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.10.18. | 21:38

Traže se minuti za Jovančića i Srnića...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Pariza)

Bojazan postoji, ali u ekspediciji Crvene zvezde provejava samo jedna misao – za ovo smo se borili skoro 15 meseci. Sklon analiziranju najsitnijih detalja u igri rivala Zvezdin trener Vladan Milojević i da hoće ne može da izmisli toplu vodu. Igrači srpskog šampiona morali bi svi da na teren Parka prinčeva iznesu bar po laso kako bi pripitomili brze, jake i kvalitetne igrače Tomasa Tuhela. Ili da budu zgusnuti, disciplinovani, da stalno vrebaju šansu u rovu, pa dokle stignu.

Izabrane vesti

A to treba da znači samo jedno. Crvena zvezda će igrati slično kao na premijeri protiv Napolija.

Povreda Ričmonda Boaćija otupiće oštricu Zvezdinog napada, ali ofanziva neće biti primarna misao gostima u Bulonjskoj šumi. Nedostatak reprezentativca Gane trebalo bi da nadomesti El Fardu Ben. On će, prema trenutno raspoloživim informacijama, dobiti prednost u odnosu na Nikolu Stojiljkovića i Milana Pavkova.

Prethodni put Ben je igrao u špicu protiv Spartaksa iz Jurmale i nije se proslavio, ali… Od Bena sutra neće niko očekivati golove, već da se zaživi u ulogu prvog defanzivca.

Najveću dilemu Vladan Milojević ima na desnom boku. Najbliži poziciji krilnog napadača je Veljko Simić, momak koji je „uprskao“ u Salcburgu, ali i dečko u koga Milojević ima poverenje. Naravno, snaga PSŽ-a i prisustvo Nejmara na toj strani nateralo je Milojevića da ozbiljno razmišlja o Slavoljubu Srniću. Nekako on je najpodložniji tome da pomaže svom dugogodišnjem saigraču Filipu Stojkoviću. Tandemskom igrom njih dvojica su mnogo toga postigli prethodne sezone. Ove je Srnić skrajnut zbog velike konkurencije, ali Parizu bi mogao da predstavlja mesto njegovog vaskrsenja.

Milojević će, sasvim sigurno, napuniti vezni red odgovornim i trkački disciplinovanim igračima. Ne postoji dilema da ćemo od prvog minuta videti Branka Jovičića i Nenada Krstičića. I vrlo verovatno Gorana Čaušića. Međutim, najava Tomasa Tuhela da visokim presingom lomi Crvenu zvezdu možda će naterati stratega crveno-belih da posegne za Dušanom Jovančićem. Upravo je nekadašnji kapiten Vojvodine zaslužan za to što je Crvena zvezda prestala da „krvari“ prilikom prenosa lopte u sudaru sa Napolijem. A sad se očekuje još jači presing na loptu, odbranu i vezni red Beograđana.

Kapiten Vujadin Savić je istakao kako se oseća spremnim za utakmicu. To je pokazatelj da se u odbrani crveno-belih neće ništa menjati...

Foto: Action Images


tagovi

Liga šampionaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara