Zvezda u cajtnotu: Ado ponovo realna opcija, Danac iz Rubina preskup

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 10:50

Crveno-beli do sutra mogu da prijave igrače za Ligu Evrope

Kao dolazak Kornela Salate iz Slovana, u vreme vladavine Vladana Lukića i Ivana Adžića, odužio se potencijalni transfer Edmunda Ada u Crvenu zvezdu. Celo leto trajali su pregovori između srpskog šampiona i Šerifa iz Tiraspolja oko transfera reprezentativca Gane, bez naznaka konačnog završetka.

Delovalo je u jednom trenutku da od posla nema ništa, potom je jedan od zastupnika moldavskog prvaka došao u Beograd i postigao usmeni dogovor sa Upravom Crvene zvezde. Ali zvaničnog odgovora iz Tiraspolja nije bilo. Finiš prelaznog roka doneo je novi obrt. Tačnije, u sredu veče, dok je Crvena zvezda igrala 168. večiti derbi, pročulo se da je jedan od junaka prošlogodišnjeg juriša Šerifa na Ligu šampiona jako blizu potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom. Ostaje da se sačeka rasplet, jer je srpski šampion u cajtnotu.

Izabrane vesti

Crvena zvezda spisak licenciranih igrača za Ligu Evrope treba da pošalje do sutra u ponoć, što znači da bi to tada transfer Edmunda Ada trebalo da bude kompletiran.

Crveno-beli do decembra pokušavaju da dovedu zadnjeg veznog rođenog 2000. godine, kako je vreme prolazilo pojačavali su pritisak, jer je Edmund Adobio u tihom ratu sa upravom Šerifa. Prvo zbog odbijanja da pređe u Midtjiland, potom i odluke da se ne pojavi na pripremama zbog ugrožene bezbednosti.

Šerif nije odstupao, tražio je dva miliona evra, bonuse i procente od dalje prodaje. Crveno-beli su nudili nešto duplo manje. Na kraju je pozajmica sa obaveznim otkupom delovala kao najrealnija opcija. Ali rasplet je teško predvideti. Mada sada dolazak Ada deluje kao realna opcija.

Posebno što je prethodnih dana Crvena zvezda pokušala da aktivira u rezernu opciju. Pik je bio Danac iz redova ruskog Rubina Oliver Abilgard. Međutim, visoki zadnji vezni je bio u ovom trenutku nerealna opcija za crveno-bele. Prema poslednjim informacijama Abilgard će potpisati ugovor sa škotskim Seltikom.


tagovi

Edmund AdoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara