Zvezda u subotičkom blatu: Spašavanje redova Šilje

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.18. | 09:20

Crveno-beli u derbiju 24.kola idu na noge Spartaku (13 časova, TV Arena)

Jesenas je Arsenal bio u glavama igrača Crvene zvezde. Bila je to jedno od bleđih izdanja crveno-belih. Tromo su delovali na terenu. I da nije bilo pogotka Ričmonda Boaćija ko zna da li bi uspeli da savladaju ništa energičniji Spartak. A i sada, u 24. kolu Superlige, Spartak ne dolazi na noge Zvezdi u najboljem trenutku.

Samo četiri dana posle revanša sa Armejcima i ispadanja iz Evrope, crveno-beli će morati da polažu test ozbiljnog karaktera u subotičkom blatu. Postojala je mogućnost da se utakmica odloži zbog katastrofalnog terena podloge Gradskog stadiona, ali Zajednica Superligaša je bila izričita u stavu da se igra.

Izabrane vesti

Navikao nas je Vladan Milojević na velike rotacije kada su u pitanju mečevi pre i posle evropskih bitaka. Međutim, za očekivati je da sada na teren izvede tim sa nešto više protagonista ovogodišnjih uspeha. Očekuje se da napad predvodi najb0lji strelac Superlige Aleksandar Pešić i pokuša da golovima sanira rane izazvene promašajem na VEB Areni. U sastavu bi trebalo da budu i Ben, Krstičić, Stojković, Savić... Sa druge strane, nije ni Spartak tim koji je jesenas gazio redom, mada je uprkos porazu ostavio sasvim solidan utisak na prolećnoj premijeri u Kruševcu (3:4). Ipak, otišli su Aleksandar Radovanović, pre svih Đorđe Ivanović, pa i Stefan Hajdin... Nije to više isti tim.

A i da su svi ostali - Zvezda bi bila favorit. Ako pak mislite da će put u Moskvu ostaviti traga na crveno-bele imajte na umu da, iako tokom priprema nije blistala u ofanzivi, samo jedna od osam Zvezdinih poslednjih utakmica u Superligi nije donela makar tri gola. A ta jedna - bio je večiti derbi sa Partizanom. Pritom, i na utakmicama Spartaka u proseku pada više od tri gola po meču.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA

Stadion: Gradski

Sudija: Danilo Grujić

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić - Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević - Jočić, Glavčić - Čečarić, Đuričin, Savković - Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić, Srnić, Ben, Adžić - Pešić.

Srbija 1, 24. kolo:

Petak:

Voždovac - Napredak 3:2 (2:1)
/Srećković 12 i 71, Duronjić 29 - Ndijaje 35 i 82/

Subota:

Bačka - Rad 2:1 (0:0)
/F. Bajić 47, M. Bajić 67 - Bjedov 73/

Borac - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Mateus Lima 75 - Aleksandar Jovanović 32/

Javor - Mladost Lučani 3:0 (2:0)
/Marković 6, Elioma Silva 37pen, Panić 80/

Radnik Surdulica - Čukarički 0:0

Mačva - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Matić 84 - Arsić 88/

Nedelja:

Nedelja 
13.00: (8,50) Spartak Subotica (4,50) Crvena zvezda (1,35)
15.00: (1,17) Partizan (6,50) Zemun (14,0)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar PešićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara