Zvezda udarila u letonski autobus: Prolaz se traži na Marakani!

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 19:50

Bez golova u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona – 0:0

          (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ LETONIJE)

Zvezda je udarila o letonski zid! Prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona crveno-beli će potražiti za šest dana na Marakni, pošto danas u Rigi nisu uspeli da naplate kontinuiranu defanzivu i nekoliko dobrih šansi. Spartaks je odoleo ekipi Vladana Milojevića, čiji navijači će se narednih dana peći na žeravici, mada je tokom svih 90 minuta bilo jasno da je suv kvalitet na strani kluba sa Marakane. Na kraju će se samo pamtiti da je Spartaks odoleo crveno-belima u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona – 0:0

Izabrane vesti

Tim Vladana Milojevića je imao kontinuiranu ofanzivu, utakmica odigrana je na jedan gol (onaj Spartakos) izrodila je  zicere Bena i Pavkova. Reklo bi se malo, obzirom na očekivanja navijača... Zvezdinom timu donekle može da se progleda kroz prste, jer je reč o prvom takmičarskom meču u sezoni, kao i činjenica da je potencijhali rival Apoel nastradao u Litvaniji, ali...

Imaće o čemu da razmišlja Vladan Milojević narednih dana. Najviše o tome kako da svom timu ubrizga injekciju kreacije, jer se bez toga u Rigi nije moglo. Kao pomoćni plejmejker Ben se nije snašao, a isti konstatacija važi i kada je u pitanju Lorenco Ebesilio. Umesto da ubrza Holanđanin je dodatno usporio igru našeg šampiona. Baš skroman utisak dvojice legionara koji je posle izlaska Nikole Stojiljkovića dodatno limitirao prostorom ograničeni ofanzivni deo tima.

Pravu superligašku utakmicu odigrala je Crvena zvezda tokom prvog poluvremena u Rigi. Pomalo neravan teren i protivnik zavučen duboko u svojoj ljušturi, onemogućili su crveno-bele da dominaciju u polju, nadograde golovima i velikim brojem šansi. Lopta je išla od noge do noge, Spartaks je bio primoran na defanzivu, ali graške znoja počele su da se pojavljuju na čelima navijača Crvene zvezde još u uvodnoj fazi meča.

Videlo se po nekim kadrovima da će srpski šampion proći kroz porođajne muke kako bi napravio ozbiljan višak. Utakmica se nije ni razvila, a zbog povrede je igru napustio Nikola Stojiljković i mesto prepustio Milanu Pavkovu. Sa El Fardu Benom u ulozi plejmejkera (Meleg ostao van protokola, Ebisilio bio na klupi), crveno-beli su imali problem da iskreiraju akciju koja bi donela opasnost pred mrežu Spartaksa. Nije bilo ni prostora, niti poteza koji će na froncle iseći jako gust defanzivni blok litvanskog šampiona.

Čim se ukazala šansa za kontranapad Radonjić je napravio višak po levoj strani, ostavio loptu Benu kao na tacni. Mat pozicija završena je lošim udarcem nekadašnjeg člana Olimpijakosa. Pored toga dobru šansu propustio je Milan Pavkov, dok je dva puta iz slobodnih udaraca pokušavao Nemanja Radonjića. Velki ofanzivni promet, ali nikakva zarada. Na drugoj strani Višnjakov je opomenuo odbranu Crvene zvezde, ali se na gol liniji ukazao Milan Rodić.

Uveo je Milojević na poluvremenu Ebisilija, ali problemi su ostali isti. Zvezda nije mogla da ubrza igru, Holanđanin je sa nekoliko loših poteza podigao samopouzdanje domaćina koji su još više spustili poslednju liniju. Dešavalo se da štoperi crveno-belih organizuju akcije našeg šampiona na 40 metara od gola Spartaksa. Ali ništa taj podatak nije doneo crveno-belima.

Do kraja meča videli smo još jednu priliku za Pavkova... A onda je mogao da usledi šok. Kiksirao je Babić, a Borjan odbranio prvu pravu šansu u kojoj se našao Argentinac Agire...

SPARTAKS - CRVENA ZVEZDA 0:0

STADION: Skonta u Rigi

Sudija: Mikola Balakin (Ukrajina)

Žuti kartoni: Kobzar, Šlampe (Spartaks), Babić, Stojković (Crvena zvezda)

SPARTAKS (5-3-2): Nergulas - Freimanis, Kosorić, Os, Šlampe - Malev, Honorato, Dmitrijev (od 76. Mihadjuks) - Višnjakovs, Svarups (od 66. Agire), Kobzar (od 60. Davidovs)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojnković, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić - Milić (od 46. Ebesilio), Ben, Radonjić (od 82. Jevtović) - Stojiljković (od 17. Pavkov).

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 1. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

Flora - Hapoel Ber Ševa 1:4 (0:2)
Torpedo - Šerif 2:1 (1:1)
Alaškert - Seltik 0:3 (0:1)
Didelanž - Videoton 1:1 (0:1)
Vikingur - Helsinki 1:2 (0:2)
Škendija - TNS 5:0 (2:0)
Drita - Malme 0:3 (0:2)
Kork Siti - Legija 0:1 (0:0)

Sreda

Astana - Sutjeska 1:0 (0:0)
Spartaks - Crvena zvezda 0:0
Suduva - Apoel 3:1 (3:0)
Spartak Trnava - Zrinjski 1:0 (0:0)
19.00:  (1,55) Kukeši  (3,50)  Valeta (6,75) 
19.00:  (1,07) Ludogorec  (11,00)  Krusejders (18,00) 
20.00:  (3,10) Olimpija  (3,10)  Karabag (2,30) 
22.00:  (6,25) Valur  (4,30)  Rozenborg (1,45) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama


tagovi

Nemanja RadonjićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara