Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjić

Zvezda ugovorila transfer decenije: Olimpik daje za Radonjića 12.000.000 i bonuse

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 10:25

Stvarno odličan posao rukovodstva sa Marakane

Potencijalni prelazak Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde u Olimpik iz Marselja biće i svojevrsni transfer rekord u istoriji beogradskog kluba i daleko najskuplja prodaja nekog njenog fudbalera u poslednjih 15 godina.

Zvezdi se ne žuri s prodajom, prioritet crveno-belih je predstojeći dvomeč sa Salcburgom u plej-ofu za Ligu šampiona, ali znaju odgovorni na Marakani, predvođeni generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, i da se u ovakvim prilikama mora razmišljati domaćinski i možda posegnuti za nepopularnom merom, prodajom najboljeg fudbalera kako bi se i finansijski obezbedila mirna fudbalska jesen u kojoj je Zvezdin minimum grupna faza Lige Evrope, ako ne i nešto više.

Izabrane vesti

Zato su crveno-beli u pregovorima s francuskim velikanom od starta zauzeli jasan stav tvrdog pregovarača i na vrlo su dobrom putu da "izboksuju" rekordan transfer za naše fudbalske prilike. Jer, od inicijalne ponude od 10.000.000 evra, koja je stigla početkom nedelje u Ljutice Bodana, mudrom taktikom i pregovorima, čelnici Crvene zvezde izdejstvovali su kasno sinoć znatno veće obeštećenje i bonus za prodaju srpskog reprezentativca.

Naime, prema informacijama MOZZART Sporta, klub sa Velodroma će za dolazak Nemanje Radonjića platiti Zvezdi odmah 12.000.000 evra, a ukoliko Nišlija odigra u skladu s očekivanjima u belom dresu Olimpika, srpski šampion može da računa na još 2.000.000 evra bonusa. Crveno-belima će od ukupne sume pripasti negde oko 7.000.000 evra, a deo od kolača pripada i njegovom prethodnom klubu Romi, kao i samom fudbaleru.

I to nije sve. Ugovorom o prodaji srpskog reprezentativca Olimpik iz Marselja će biti u obavezi da u jednom trenutku gostuje na Marakani u prijateljskom meču, što ovom transferu daje svojevrsni pečat.

Čitav razvoj događaja pokazuje i da stabilan klub i sredina i te kako mogu da utiču na formiranje konačne cene, i da, kao što bi rekao Zdravko Mamić, morate nekada, kao dobra ženska, da kežete "ne" na prvu ponudu koja dođe, kako biste izgradili i podigli cenu. I moguće je da su na Marakani konačno shvatili suštinu fudbalskog poslovanja, što se vidi na primeru Nemanje Radonjića.

    

Foto: MN press


tagovi

Nemanja RadonjićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara