Zvezda videla Helsinkijevo drugo lice: Čvrstom odbranom do pobede protiv Marijehamna u gostima

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 19:45

Potencijalni protivnik crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona siguran u 12. kolu finskog šampionata

Doživeo je neprijatno iznenađenje Helsinki pre sedam dana protiv Honke na domaćem terenu, ali nije dozvolio da se ista priča ponovi danas na gostovanju protiv Marijehamna. HJK je čvrstom odbranom uspeo da zaustavi nalete domaćina, a sve kazni na drugoj strani igrališta. Na kraju, rezultat na semaforu je bio 2:0 za tim iz finske prestonice, a po jedan gol je pao u oba poluvremena.

Već od starta utakmice Helsinki je krenuo snažno i stavio do znanja Marijehamnu da je danas došao na "Vilkef Arenu" po tri boda. Inicijativa je krunisana golom Lapalainena u 24. minutu utakmice, a sve na asistenciju Riskija.

Izabrane vesti

Do poluvremena nije bilo promene rezultata, a činilo se da će se meč i završiti minimalnom pobedom Helsinkija. Ipak, da tako ne bude pobrinuo se upravo Riski u 85. minutu utakmice, kada je „ispravio grešku“ koju je načinio Vertainen promašivši penal.

Honka je nastavila seriju dobrih rezultata i minimalnim trijumfom uspela čak da se dokopa vrha tabele. Domaćin je sa 1:0 slavio protiv RoPS-a iz Rovanijemija, a gol je došao pred sam kraj utakmice. Igrao se 79. minut kada je Silva sa bele tačke doneo radost malobrojnim navijačima u Espu.

Zanimljiv okršaj odigran je u Tampereu gde je domaći Ilves dočekao KPV. Gosti su poveli već u 12. minutu preko Roihe, a domaćin je vrlo brzo uspeo da uzvrati i poravna preko Ala-Milimakija u 19. minutu utakmice. KPV je ponovo poveo preko Makele, a Ala-Milimaki je ponovo doveo domaćine u egal, te kasnije došao i do trećeg gola koji je u potpunosti rešio pitanje pobednika. U strelce se u međuvremenu upisao i Metala.

Inter iz Turkua nije opravdao ulogu favorita protiv fenjeraša, VPS-a. Imali su domaćini dobru podlogu da večeras dođu do trijumfa, jer su poveli preko Furuholma u 25. minutu utakmice. Tim rezultatom otišlo se na pauzu, ali je VPS uzvratio početkom drugog poluvremena preko Alanka. Čak ni crveni karton u sam smiraj utakmice za Vutilainena iz ekipe iz Vase nije pomogao domaćinima da odnesu vredna tri boda.

FINSKA 1 - 12. KOLO

Utorak

Marijehamn - Helsinki 0:2 (0:1)
Honka - RoPS 1:0 (0:0)
Ilves - KPV 4:2 (1:1)
Inter Turku - VPS 1:1 (1:0)
KuPS - Lahti 5:1 (1:0)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara