Zvezda više ne mora da brine za egzistenciju! Boaći + Pešić + Radonjić = 20.000.000, odbili smo ponudu za Račića...

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.02.18. | 09:23

"Ovaj naš tim najviše mi liči na onu ekipu iz 1979 koju je vodio Branko Stanković", kaže Zvezdan Terzić

Armija bez municije, Zvezda na svom nivou i rezultat koji daje pravo na nadu da četa Vladana Milijevića u revanšu može da potuče još jednog jačeg od sebe! CSKA se nije naigrao u Beogradu. Da je opasan, to smo znali, ali da crveno-beli mogu da budu i opasniji - to je iznenadilo čak i prvog čoveka kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdana Terzića

U razgovoru za Sportski žurnal i Večernje novosti generalni direktor lidera srpskog šampionata poručio je da Milojevićev tim iz utakmice protiv CSKA i pored 0:0 ulazi sa još većim samopouzdanjem, te da će se moćnom rivalu hrabro suprotstaviti i u Moskvi kroz šest dana. 
"Da mi je neko rekao da mreža neće da nam se zatrese, a da ćemo protom da stvorimo četiri-oet stopostotnih šansi, samo bih se osmehnuo. Mnogo je važno da ne primiš gol kod kuće u ovoj fazi takmičenja. Možda smo i premašili očekivanja". 

Izabrane vesti

Na konstataciju da je sada CSKA pod pritiskom Terzić kaže:
"Ne može da ima pritisak ekipa koja u grupi Lige šampiona sa mančester Junajtedom, Benfikom i Bazelom ostvari tri pobede. Istina, opasniji su na gostovanjima, imaju dobru kontru i brze igrače... Mislim da će nam biti nešto lakše u Rusiji. Kad sve sumiramo - prezadovoljni smo"

Zvezda je u utorak odigrala 15. utakmicu u Evropi, koliko nije za prethodne tri sezone zajedno...
"Predstavljamo se u najboljem svetlu fudbalskoj Evropi, izazivamo respekt i na međunardonoj sceni. Opet se o nama priča s poštovanjem. Važno je i to što je narod otišao srećan sa stadiona, što smo uzeli bod za klupski koeficijent. Značiće nam to preko leta... Rastemo i kao klub i kao tim. Veliki sam optimista što se tiče budućnosti Crvene zvezde".    

Dobre igre na internacionalnoj sceni značiće i prodaju najboljih igrača. Aleksandar Pešić, Ričmond Boaći i Nemanja Radonjić doneće veliku zaradu Crvenoj zvezdi, Terzić se usudio da prognozira i cifre:
"Oko 20.000.000 evra! O klincima poput Račića, Erakovića, Nikolića, Adžića, Joveljića da i ne govorim. Pitanje je samo kada će da eksplodiraju. Egzistencijalni problemi prošlost su Crvene zvezde"

Sportski direktor Mitar Mrkela ne očekuje nove transfere ove zime, ali Terzić napominje da interesovanja iz Kine ima. Radi se, naravno, o Boaćiju...
"Nismo opterećeni njegovim odlaskom. Imaćemo i na leto mogućnost da dođemo do očekivanog novca. Ima ozbiljnog interesovanja od strane jednog kineskog prvoligaša, ali ne i zvanične ponude. Imaćemo tih 7-8 miliona evra i za pet meseci".  

Na stolu je, međutim, bila jedna druga ponuda...
"Bolonja je nudila 1.500.000 evra za Račića, nismo hteli da ga pustimo". 

Navijače zanima i koliko je realno da Zvezda zadrži okosnicu tima na leto, pa da Ligu šampiona napadne ozbiljnije nego u prethodnom navratu?
"Dokle god budemo živeli od prodaje igrača - neće biti realno. Kada nađemo alternativni izvor finansiranja moćićemo ozbiljno da razmišljamo o tome. Zamene za Donalda i Le Taleka su spremne. To su Račić i Babić. Dolaze novi igrači, tako je normalno. Mora da nam bude cilj, a sazreli smo za to, da svake godine igramo grupnu fazu ili Lige šampiona ili Lige Evrope. Imperativ je i da se što bolje pozicioniramo za žrebove". 

Još malo o CSKA. Pohvale idu i na račun trenera...
"Milojević je postavio mnogo dobru taktiku. Naši igrači su se mnogo dobro pozicionirali na terenu. Čujem neke komentare o igri veznog reda... Najviše smo se pribojavali da će Dzagoev ili Golovin iz svoje mirnoće da gurnu završni pas Musi ili Vitinju. Nisu. A nisu jer su krvav posao odradila naša tri vezna fudbalera"

Nemoguće je nepomenuti šansu koju je imao Radonjić...
"I ovde u klupskim prostorijama vodili smo polemiku šta je  ikako trebalo da uradi. Moje mišljenje je da je rano šutirao, Džajić misli da nije, nego da je trebalo da gađa dijagonalu. Sedimo, pričamo i ne možemo da se složimo, a on je morao da odluči u deliću sekunde šta je najbolje. Dobro je što psihološki nije potonuo"

Terzić je video i bolju priliku...
"Bio sam ubeđen da ga Ben daje iz slobodnjaka. Na treninzima iz takvih pozicija pogađa šest od osam. Možda mu je bilo preblizu". 

Zanimljivo i pitanje i odgovor: na koga vas podseća ova Zvezda?
"Najviše mi liči na onu ekipu iz 1979 koju je vodio Branko Stanković. Pižon je bio majstor, Dule Savić golgeter, Šestić nepredvidiv, ali utakmice su se dobijale na disciplinu. Ova ekipa taktički perfektno stoji. Baza je, dakle, dobra, teško primamo golove. Za nadogradnju potrebni su nam individualci, a oni mnogo koštaju"

Za vikend se nastavlja domaće prvenstvo, a ono je ipak prioritet, tvrdi generalni direktor crveno-belih. 
"Imamo najkvalitetniji tim. Poučeni onim što nam se desilo prošle sezone, bićemo oprezniji". 

ZARADA OD ULAZNICA 880.000 EVRA i GDE JE NESTALO 15.000 LJUDI?

Loše vreme jeste učinilo svoje, ali ipak se očekivalo više od 35.000 ljudi na Marakani. Terzić objašnjava...
"Ostalo je 6.000 neprodatih ulaznica. Sponzorima Gaspromu i Telekomu ide 3.200, pretplatnika je 4.000... Ne znamo ko nije došao od njih"

Visoka cena? Koliko je imala uticaja?
"Razmišljali smo, konsultovali se... Dođe Dino Merlin i napuni Arenu uz cenu karte od 100 evra. Ovo je bila šansa da Zvezda zaradi. Prihod, kad se sve sabere i oduzme, iznosi oko 880.000 evra. Trebalo bi da budemo srećni i zadovoljni što smo organizovali još jedan meč bez incidenta".

(foto: MN Press)   


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara