Zvezda za Radnički: Stojiljković i Marakana – konačno upoznavanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.07.18. | 09:39

Crveno-beli večeras (19 časova) dočekuju Radnički u evropskom derbiju drugog kola Superlige

Derbi drugog kola Superlige Srbije imaće evropski šmek. Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša (19 časova) u blago euforičnom raspoloženju posle odlične igre i ubedljive pobede nad Suduvom. Crveno-beli su protiv litvanskog predstavnika častili navijače efektnim golovima (Radonjić i Ebesilio), a večeras ih očekuje jednako delikatan zadatak. Bez obzira što su Nišlije umorne od meča protiv Makabija i dugog puta iz Izraela.

Oba tima će razmišljati o revanšima, biće možda i umorna, ali Vladan Milojević i Nenad Lalatović imaju širok kadar i moguće je da promešaju karte. Večerašnji duel označiće konačno upoznavanje Nikole Stojiljkovića i Marakane. Projektovani prvi napadač Crvene zvezde povredio se na pripremama u Austriji, potom je obnovio povredu tokom duela sa Spartaksom... Protiv Radničkog će imati šansu da pokaže može li Vladan Milojević da ga koristi u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

„Pored Stojiljkovića spreman je i Srnić. Biće u konkurenciji“, poručio je Vladan Milojević.

Pored Srnića na krilnoj poziciji se očekuje Milan Jevtović. Tu će biti i Lorenco Ebesilio kome su utakmice potrebne kako bi dostigao optimalan nivo forme. Srpski šampion je odlično startovao ove sezone. Na sva četiri zvanična meča nije primio gol, računajući i pripremne utakmice Milan Borjan i Zoran Popović su samo jednom vadili loptu iz mreže na prethodnih osam susreta.

Ne računajući gostovanja u Tel Avivu Radnički je u mini seriji od tri pobede i važi za favorita kada je reč o mestu koje i naredne sezone obezbeđuje učešće u Evropi.
„Očekivanja od nas su stalno velika, traži se da stalno igramo na pobedu... Biće teško, tek juče smo doputovali u Beograd iz Izraela. Igrali smo u nehumanim uslovima. Primetno je da smo umorni. Žao mi je što nećemo moći da se prikažemo beogradskoj pulbici u najboljem izdanju. Imamo i kadrovske probleme“, poručio je Nenad Lalatović.

Crveno-beli su u neverovatnoj seriji od osam pobeda nad naarednim rivalom. Nišlije su prethodni put odolele crveno-belima 31.jula 2015.godine kada je na Marakani bilo 1:1. Od tada Zvezda lako rešava mečeve u svoju korist, a zanimljivo je da na svim mečevima došlo 3+.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (19 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Marakana

Sudija: Igor Stojiljković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Savić, Rodić – Jovančić, Krstičić, Srnić, Ebesilio, Jevtović – Stojiljković.

RADNIČKI (4-2-3-1): Živković – Todorovski, Bondarenko, Pankov, Stanković – Noma, Mićić – Stanisavljević, A. Jovanović, Stojanović – Mrkić.

SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Simić 90+5 - Fofana 83/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Gigić 32/

Mladost L - Radnik 1:0 (0:0)
/Radivojević 51/

Proleter - Voždovac 2:1 (0:0)
/Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61/

Rad - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86/

Nedelja:
17.00: (2,15) Bačka (3,00) Spartak (3,50)
19.00: (9,00) Dinamo (5,50) Partizan (1,27)
19.00: (1,27) Crvena zvezda (5,50) Radnički (N) (9,00)


tagovi

Vladan MilojevićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara