Zvezda zvanično zatražila titulu iz 1946.

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.03.19. | 18:43

Odluku sada treba da donese komisija za prvna pitanja...

Ono što je prvi put najavljeno pre više od dve godine, danas je dobilo svoj zvaničan oblik: Crvena zvezda je na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je za predsednika reizabran Slaviša Kokeza, uputila zvaničan zahtev za priznavanje titule šampiona iz 1946. godine. 

Zahtev je upućen Pravnoj komisiji FSS od strane generalnog direktora kluba iz Ljutice Bogdana, pa sada taj organ treba da odluči da li ima osnova za tako nešto, piše Mondo

Izabrane vesti

Predsednik Komisije za pravna pitanja FSS je Dejan Šuput, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član). 

Podsetimo, Fudbalski savez Hrvatske je na listu svih dosadašnjih osvajača prvenstava već uvrstio Hajduk kao prvog šampiona države, a Splićani su te 1946. bili prvaci u ligi NR Hrvatske, na isti način kao što je to učinila i Zvezda u NR Srbiji. Trijumf na republičkom nivou tada je donosio plasman u prvi šampionat na nivou cele Jugoslavije. U tom šampionatu, odigranom 1947, titulu prvaka osvojio je Partizan.

Tokom proslave poslednje šampionske titule moglo se videti da su crveno-beli već prisvojili taj trofej. I na slavljeničkim majicama i na klupskom autobusu bilo je ispisano da je to 29. titula, umesto 28. 

Ukoliko bi FSS usvojio zahtev Crvene zvezde, a četa Vladana Milojevića sačuva prvo mesto u predstojećem plej-ofu, najtrofejniji srpski klub prišio bi u maju treću zevzdicu iznad grba.  


tagovi

SuperligaZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara