Zvezdin BINGO: Pešić od džokera sa klupe do igrača sezone u Superligi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.05.18. | 21:35

Zasluženo, nema šta

Bilo je i onih koji su se iščuđavali kada je Crvena zvezda istresla 750.000 evra kako bi iz Tuluza u srpski fudbal vratila Aleksandra Pešića, ali računi se svode na kraju sezone, a kad se crta podvuče možemo slobodno da konstatujemo da je 25-godišnji napadač bez bilo kakve sumnje bio pun pogodak novog šampiona što je večeras i potvđeno njegovim proglašenjem za najboljeg igrača srpskog prvenstva!

Dobija na značaju kad se ima u vidu da su mu prestižno priznanje uručili kolege kapiteni i treneri svih 16 učesnika Superlige. Mada, ovde je izbor bio prost. Pešić je sa 25 golova bio najefikasniji igrač u timu koji je vratio pehar u Ljutice Bogdana što je samo po sebi vredno svakog uloženog centra. Imao je pride i tri asistencije.

Izabrane vesti

Za ovu priču ne toliko važno, jer govorimo o Superligi, ali Zvezdini navijači neće mu zaboraviti ni onaj gol Krasnodaru, možda i ključnom meču za plasman u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

A tu je i pogodak u večitom derbiju sa Partizanom, pa het-trik protiv Radničkog, kasnije još jedan protiv Radnika.

Doveli su ga crveno-beli kako bi imali spremnu zamenu kad Ričmond Boaći ode, ali rezultati su stigli i pre vremena.

Onih 750.000 evra sa početka teksta sada zvuči kao sića. Čak i ako zanemarimo mogućnost da crveno-beli na Pešićevoj prodaji višestruko naplati investiciju. Skočila mu je cena. Dao je on mnogo klubu, ali dala je i Zvezda Aleksandru.

Za debitanta sezone u Superligi odabran je Svetozar Marković iz Partizana.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara