Zvezdin dupli žreb: Maribor idealka zbog dva domaćinstva, Didelanž bi predstavljao utehu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 08:00

Slavija iz Praga i Makabi za izbegavanje

Razumljivo je što je dvomeč sa Kopenhagenom u prvom i jedinom planu igračima i stručnom štabu Crvene zvezde. Ali i kada bi im zavezali oči i ugasili internet na nekoliko sati, članovi sportskog sektora sa Marakane bi se potrudili da saznaju imena potencijalnih rivala u plej-ofu za Ligu šampiona (12.00) ili Ligu Evrope (13.30).

Naravno, svi se u Ljutice Bogdana nadaju da će i posle revanša u glavnom gradu Danske razmišljati o ponavljanju prošlogodišnjeg uspeha. A to bi značilo samo jedno – da će u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona biti povlašćeni (preuzimaju status od Kopenhagena). I da će imati možda i lakšeg rivala od čete Stalea Solbakena.

Izabrane vesti

Najteži rival za Crvenu zvezdu bila bi Slavija iz Praga. Šampion Češke je prošle godine stigao do osmine finala Liga Evrope, eliminisao je Sevilju i predstavljao bi više nego ozbiljnog rivala. Tim pre što je Slavija sačuvala kompletan kadar iz prošle godine.

Zvezda bi mogla da udari na Jang Bojs. Ovlaž gledano to je ekipa u rangu Kopenhagena, sa iskustvom iz Lige šampiona od prošle sezone. Istina, tim iz Berna ostao je bez nekoliko aduta .

Vrlo poželjni na Marakani bio bi pobednik meča Apoel-Karabag, a još poželjniji bolji iz dvoboja Maribor-Rozenborg.

Zvezda bi u Bernu protiv Jang Bojsa imala odličnu podršku. A šta tek reći za potencijalni dvomeč protiv najboljeg tima Slovenije. koji bi pre toga morao da eliminiše Rozenborg. Možda je pretenciozno reći, ali crveno-beli bi imali duplo domaćinstvo, jer bi računali na veliki broj navijača iz cele Evrope na Ljudskom vrtu.

Ako ne bude prošla Kopenhagen Crvena zvezda će i dalje imati otvoren put ka Ligi Evrope. Jer će u potencijalnom plej-ofu biti favorit. Istina, protiv izraelskog Makabija koji bi trebalo da ima lak posao sa Suduvom, ne bi bilo lako izabranicima Vladana Milojevića.

Ako žreb spoji Zvezdu sa pobednikom meča Didelanž (Luksemburg) – Nome Kalju (Estonija) na Marakani će natočiti šampanjac. Zvezda još može da udari na bolje iz dvomeča Ararat (Jermenija) – Saburtalo (Gruzija), Riga (Letonija) –Helsinki (Finska), Šerif (Moldavija) – AIK (Švedska).

(Foto Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara