Zvezdin moral na ispitu: Joveljić u vatri, Spartak bez petorice najboljih

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 09:35

Duel na najvećem srpskom stadionu (20 časova) pomno će pratiti u Radničkom i Čukaričkom.

Svi će gledati ka praznoj Marakni! Najviše Radnički i Čukarički, zainteresovani da u foto finišu prestignu Spartak i obezbede mesto u Evropi. Crvena zvezda dočekuje Subotičane (20 časova, TV Arena) sa šampionskim mamurlukom, pa će večerašnji duel biti idealna prilika za Vladana Milojevića da u vatru ubaci neke nove klince. U startnoj postavi trebalo bi konačno da se nađe najtalentovaniji igrač kluba Dejan Joveljić, strelac 44 gola u Omladinskoj ligi Srbije.

Očekuje se da tu budu i Luka Ilić, Adžić, Uroš Račić, vrlo verovatno i Stefan Hajdin. Šarenolik sastav crveno-belih trebalo je da olakša posao igračima Spartaka. Ali rukovodstvo kluba iz Vojvodine odlučilo je da kretore ovogodišnjih pobeda sačuva za naredne mečeve.
Kada smo videli da će (ne)pravdu da deli Bojan Nikolić, a poučeni iskustvom sa utakmica u Ivanjici i protiv Vojvodine na našem stadionu, kada je delio kartone igračima koji su samo prošli pored njega, odlučili smo da ne rizikujemo. U timu neće biti Nikolića i Čečarića, golmana Ostojića i Torbice, jer svima preti suspenzija. Utakmica protiv Radničkog je za nas najvažnija i ne želimo da večeras izgubimo igrače za presudan okršaj. Možda je na teren mogao i roviti Mile Savković, ali odlučili smo da i njega sačuvamo“, rekao je sportski direktor Spartaka Ljubioša Dunđerski.

Izabrane vesti

Zvezda neće imati rezultatski, ali hoće svojevrsni moralni pritisak. Tokom jučerašnjeg dana predstavnici Čukaričkog i Radničkog su pričali o tome kako veruju da će šampion igrati punom snagom.
„Ne čitam novine, nemam komentar. Svako ima pravo da kaže ono što misli. Nikome se ne pravdam. Ovde je uvek priča da ste nekoga pustili, ili je on vas pustio. Niko ne prašta uspeh. Kao što rekoh, imam veliki fond igrača, svi zaslužuju da igraju. Nisam nikada kalkulisao, niti ću. Imamo obavezu da u Zvezdi damo maksimum“, poručio je Vladan Milojević.

Činjenica je da duel u Ljutice Bogdana mnogo više znači ekipi Spartaka. Subotičani su i posle odlaska Aleksandra Veselinovića zadržali formu i postali najozbiljniji kandidati za izlazak u Evrope. Prošle sedmice su na Banovom brdu prekinuli seriju od četiri pobede.

Mogu igrači Spartak da računaju na nedostatak motiva crveno-belih, ali gledajući poslednje rezultate biće im teško da ostvare pozitivan rezultat. Zvezda je u seriji od sedam pobeda. Takođe, novi šampion Srbije imau speha u sudarima sa Spartakom.

Dobio je šest od sedam poslednjih međusobnih mečeva. Na početku prolećne sezone u Subotici crveno-beli su slavili posle preokreta.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK (20 časova, TV Arena)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Bojan Nikolić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Frimpong, Babić, Hajdin - Račić, Milijaš, Milić, L.Ilić, Adžić - Joveljić.

SPARTAK: I.Lučić, Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević - Jočić, Šimura, M.Lučić, Glavčić, Đuričin - Vučićević

SRBIJA, PLEJ-OF - 35.KOLO

Subota

18.00: (1,52) Čukarički (3,90) Voždovac (6,00)

18.00: (1,20) Partizan (6,25) Napredak (11,00)

18.00: (1,20) Radnički (6,25) Vojvodina (11,00)

20.00: (1,47) Crvena zvezda (4,20) Spartak (6.25)


tagovi

Vladan MilojevićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara