Zvezdin novi napad na Vanju Drkušića: Cena manja od 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 09:53

Ali problem je učešće štopera Sočija na Evropskom prvenstvu

Počeo je kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović da lagano trenira, posle povrede na 172. večitom derbiju, i trebalo bi uskoro da se vrati u startnu postavu Vladana Milojevića. Lepa vest za šefa stručnog štaba crveno-belih, ali je jasno da će Crvena zvezda uskoro morati da počne da se navikava na život bez bivšeg reprezentativca Austrije.

Ljubimcu Delija uskoro ističe ugovor i kao slobodan igrač, gotovo izvesno, promeniće sredinu. Moraće sportski sektor crveno-belih predvođen Markom Marinom i Mitrom Mrkelom da nađe adekvatno rešenje i igrača Dragovićeve klase. Posebno iz njegove prve sezone.

Izabrane vesti

Biće to jako težak posao, ali imena potencijalnih pojačanja na štoperskoj poziciji postoje. Ponovo se izdvaja reprezentativac Slovenije i aktuelni prvotimac ruskog Sočija Vanja Drkušić. Centralni defanzivac rođen 1999. godine bio je velika želja sportskog sektora Crvene zvezde prošle godine. Zvezda je napadala iz svih oružja Drkušića i Soči, Slovenac je u neformalnim razgovorima sa Markom Marinom pokazao želju da ispuni dečačku želju i preseli se na Marakanu.

Međutim, vlasnik Sočija, poznati ruski biznismen Boris Rotenberg, bio je čvrst u stavu da ne želi da pusti prvog štopera u Beograd. Zvezda je napadala iz svih oružja, povlačila sve moguće sportske i druge veze kako bi omekšala Rotenberga. Nije vredelo. Vlasnik Sočija je ostao tvrd u stavu da Drkušić nije na prodaju, iako je Crvena zvezda bila spremna da podigne ulog na tri miliona evra. Rotenberg se pokazao kao vrlo tvrd i ponosan pregovarač i na tu komponentnu će u Ljutice Bogdana morati da računaju.

Sada će situacija biti nešto drugačija. Pre svega postoji realna mogućnost da Soči ispadne iz Premijer lige Rusije, bez obzira što je na zimskoj pauzi doveo poznato trenersko ime, Španca Roberta Morena. Takođe, Drkušiću ugovor ističe na leto 2025. godine, što u prevodu znači da će tim sa juga Rusije sada imati poslednju šansu da zaradi ozbiljan novac.

Brojne činjenice idu naruku Crvenoj zvezdi. Osim jedne. Momak rođen u Novom Mestu biće učesnik Prvenstva Evrope u Nemačkoj. Očekuje se da kod selektora Slovenije Matjaža Keka ima važnu ulogu, bez obzira što su u poslednjoj proveri protiv Portugala tandem štopera činili Miha Blažić iz poljskog Leha i Jaka Biol, član Udinezea. Dobio je šansu Drkušić u samom finišu, ali je i za nekoliko minuta na terenu imao nekoliko zapaženih poteza. Gurao je loptu napred, između linija portugalskog tima, što znači da bi mogao da doprinese izgradnji napada Crvene zvezde iz poslednje linije.

Dakle, u slučaju dobrih igara Slovenije u mečevima protiv Danske, Engleske i Srbije, logično je da cena Vanji Drkušiću poraste. Opet, Crvena zvezda ima šansu da reaguje na vreme i možda pre Prvenstva Evrope kompletira transfer.

Posebno, što je Drkušić pokazao jake emocije prema Crvenoj zvezdi. Teško mu je pala odluka Sočija da ga ne proda srpskom šampionu. Kasnij je dolazio u Beograd i sa tribina Marakane gledao Crvenu zvezdu u Ligi šampiona.


tagovi

Vanja DrkušićMarko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara