Zvezdin rival motiviše najboljeg - Samaseku potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.08.18. | 13:45

Vezista iz Malija ostaje do 2021. u Mocartovom gradu

Dva dana uoči odlučujućeg okršaja u plej-ofu za Ligu šampiona s Crvenom zvezdom, najbolji fudbaler Salcburga Dijadije Samaseku (22) dobio je veliki podstrek u vidu novog ugovora do juna 2021. godine.

Reprezentativac Malija je danas zvanično produžio ugovor u Mocartovom gradu za još godinu dana, nakon što je austrijski klub iskoristio mogućnost da automatski produži saradnju koja postoji u prvobitnom ugovoru. S razlogom, Samaseku je jedan od najboljih fudbalera Salcburga u poslednje dve sezone i ovog leta je bio na korak od prelaska u Romu koja se na kraju ipak odlučila na svetskog šampiona N'Zonzija iz Sevilje.

Izabrane vesti

Finansijski detalji nove saradnje Samasekua i Salcburga nisu objavljeni, ali austrijski mediji potenciraju da je u novi ugovor sigurno uvrštena i adekvatna otkupna klauzula za klubove iz inostranstva, koji budu želeli da angažuju tamnoputog vezistu.

Dijadije Samaseku je ove sezone zabeležio osam nastupa za Salcburg i postigao gol (u kvalifikacijama za Ligu šampiona), a ističe se posebno snagom i tehnikom po kojoj odskače od svih u timu Salcburga i pravi razliku.
"Dolazak u Salcburg je bila moja najbolja odluka u životu. Ovde je sve idealno, i ljudski i organizaciono. Lako mi je bilo da produžim ugovor s klubom posebno ako znamo koliko smo postigli zajedno na sportskom planu u poslednje dve sezone", rekao je Samaseku.

Reprezentativac Malija je u avgustu 2015. stigao najpre u filijalu Salcburga Lifering iz domovine, a godinu dana kasnije prešao je u Mocartov grad.

Foto: RB Salzburg 


tagovi

Red Bul SalcburgDijadie SamasekuLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara