Zvezdin šampionski niz i dalje traje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.05.18. | 18:51

Crveno-beli golovima Radonjića i Milića slavili na gostovanju Vojvodini - 2:1

Zvezdin šampionski niz i dalje traje! Od ispadanja u Šapcu učenici Vladana Milojevića šamaraju koga god stignu u Srbiji, a takav standard zadržali su i u Novom Sadu. Nije novi šampion blistao, ali znao je da iskoristi individualni kvalitet Nemanje Radonjića i sačeka finiš utakmice kada je ekipa Aleksandra Veselinovića fizički pala. Kaznio je to asistencijom Gobeljić, a u gol pretvroio vezista Nemanja Milić: Vojvodina - Crvena zvezda 1:2. Dovoljno za još jednu pozivnicu Delijama

Crveno-beli su zadržali stopostotan učinak u plej-ofu bez obzira što je pojedim starterima Vladan Milojević dao voljno. Vojvodina je ostavila solidan utisak, imala je jake adute u Jovančiću i strelcu vodećeg gola Arsiću... Međutim, domaćin nije bio konstantan.

Izabrane vesti

Nije bio to fudbal visokog intenziteta - bar u prvom poluvremenu, ali publika na Karđorđu imala je priliku da aplaudira. Vojvodina kao da je želela da pokaže da joj večiti rivali predstavljaju večitu inspiraciju. Trener domaćina Aleksandar Veselinović isekao je ofanzivnu potentnost šarenolikog tima Vladana Milojevića. Mučili su se gosti u ofanzivi i da dođu u poziciju da ugroze Rockova...

Vojvodina se oslanjala na dubinske lopte ka Ezeu, ali je zablistao Arsić u 23.minutu. Sjajnim udarcem levom nogom iskusni vezista je pogodio dalje rašlje i ostavio bez mogućnosti Milana Borjana da interveniše. Lep potez kome je prethodila i odlična povratna lopta štiklom Dušana Jovančića.

Momak koji bi u letnjem prelaznom roku mogao da zaduži crveno-beli dres, bio je pod posebnom prismotrom navijača beogradskog kluba. I čini se da je zadovoljio. Bio je akter još nekoliko opasnih napada Vojvodine i nudio se...

Zvezda je šampionski ponos počela da pokazuje tek posle primljenog gola. I dalje su se mučili crveno-beli, ali su pronašli način da se približe golu Emila Rockova. Mnogo toga su na levoj strani kreirali Rodić i Radonjić. Tu je bilo težište Zvezdine igre sve dok na suprtnom boku nije probio Gobeljić. Zavrnuo je loptu ka Radonjiću koji je napravio sjajnu obradu i onda levom nogom stigao do četvrgo gola u sezoni, pokazavši još jednom da je u odličnoj formi.

Drugo poluvreme počelo je odličnom prilikom za Dušana Jovančića. Slabo je šutirao vezista Vojvodine, a od toga - zatišije. Videli smo pravu taktičku borbu, uglavnom na sredini terena.  Teško je sa odbranom Vojvodine na kraj izlazio Dejan Joveljić, mada je imao jednu dobru priliku kada ga je u poslednjem trenutku izblokirao Veselinović.

Upravo je umesto Joveljića u igru ušao Nemanja Milić. Bilo mu je potrebno četiri minuta da lepo isprati ubacivanje Gobeljića i postigne pobedonosni gol.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)
/Arsić 23 - Radonjić 38, Milić 73/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 7000

Sudija: Novica Anđelovski

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Veselinović, Saničanin, Antić - Putinčanin, Avramovski (od 63. Nešković), Jovančić,Arsić (od 82. Zličić), Mesarović - Eze.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Frimpong, Rodić  (od 52. Hajdin)- Račić, Krstičić - Ilić (od 60. Srnić), Ben, Radonjić - Joveljić (od 71 Milić).

SUPERLIGA - PLEJ OF - 36. kolo

Nedelja
Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Arsić 24 - Radonjić 39, Milić 73/

Napredak - Čukarički 3:2 (2:1)
/Ndiaje 10, 43, 61 - Docić 30, Fofana 77/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Nikolić 64, penal, 78. penal/

Voždovac - Partizan 2:1 (0:0)
/Luković 76. penal, Mašović 78 - Jevtović 51. penal/ 

Foto: Star Sport


tagovi

Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara