Očekivana formacija crveno-belih sa Pavkovim u ulozi špica
Očekivana formacija crveno-belih sa Pavkovim u ulozi špica

ZVEZDIN TIM ZA LIVERPUL: Aspirin za Klopov presing - Dušan Jovančić! Napad po volji navijača

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 20:30

Milojević ima dilemu u veznom redu

Možda, ali samo možda, možeš da se odbraniš od Mo Salaha ili Manea, posebno ako su ustali na pogrešnu nogu. Možda možeš i da skratiš prostor Firminu, ali od direktnog fudbala i visokog presinga Jirgena Klopa pomoći nema. Osetio je to Mančester Siti prošle godine, a i Crvena zvezda pre dve sedmice.

Svaku izgubljenu loptu u opasnoj zoni Redsi su pretvarali u gol ili priliku pred mrežom Milana Borjana. Tačno je da će pod velikim opterećenjem biti odbana crveno-belih predvođena Vujadinom Savićem, ali ključ dostojnog otpora držaće vezisti crveno-belih. Oni će biti na koje će nasrtatiti Klopova vojska i želeti da dobijenim duelima skrše otpor srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Crvenoj zvezdi će za duel četvrtog kola Lige šampiona biti potrebna čvrstina i mirnoća u veznom redu. Neizostavan je Branko Jovičić, Nenad Krstičić nije na prošlogodišnjem nivou, ali je i dalje igrač bez koga Vladan Milojević ne može da zamisli velike utakmice... Treći član srca tima je i dalje nepoznat, ali naginjen na to da bi šansu u startnih 11 konačno mogao da dobije Dušan Jovančić. Visoki Beograđanin je došao na mala vrata u Ljutice Bogdana, kao igrač za popunjavanje rotacije, ali je brzo postao jedan od Milojevićevih aduta. Isplatio mu se u Trnavi, zatim je gasio požar u Salcburgu kada je Zvezdina sredina počela da puca, doneo je boljitak i na Enfildu, a dobre evropske role dopunjavao je i partijama na domaćoj sceni... Nema Jovančić ofanzivne karakteristike kao Lorenco Ebesilio, ali trenutno je u prednosti. Zbog čvrstine i jednostavnih rešenja.

Dušan Jovančić protiv Napolija

Pojavljivanje Jovančića u startnoj postavi sigurno će odobrovoljiti navijače. Baš kao i Milana Pavkova kao prve opcije u špicu. Izostanak Boaćija naterao je Milojevića da u Parizu u „devetku“ promoviše El Fardu Bena. Nije mu se isplatilo. Teško da će Zvezdin šef stručnog štaba ponoviti istu grešku. Sa Pavkovom u napadu crveno-beli će dobiti legitimno pravo da dugim loptama preskaču sredinu i beže od Liverpulovog presinga. I da se nadaju da strelac pet ovosezonskih golova bude konkurntan u vazduhu Dejanu Lovrenu i Virdžilu van Dajku. Prilično težak zadatak, ali Pavkov je kao autsajder stigao do zvanja jednod od junaka kvalifikacija.

El Fardu Ben će dejstvovati desno, a Marko Marin nominalno biti na levoj strani. Praktično, imaće zaadatak da često ulazi u sredinu, čuva loptu i traži pukotine u Liverpulovom sistemu.

U odbrani Zvezde neće biti iznenađenja, pa bi u utorak od 18.55 na teren Marakane trebalo da istrče:
Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Jovančić, Krstičić – Ben, Marin – Pavkov.

GRAFIKA: MOZZART Sport/Dejan StankovićFOTO: Star sport


tagovi

Liga šampionaMilan PavkovVladan MilojevićDušan Jovančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara