Zvezdina bomba čuje se do Bazela: Zdravko Kuzmanović za 40 posto!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 22:24

Informer u izdanju od srede piše o mogućnosti da bivši reprezentativac Srbije konačno zaduži crveno-beli dres

Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović jedan je od prioritetnih ciljeva rukovodstva i stručnog štaba Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku! Ovu informaciju u  broju od srede prenosi dnevnik Informer, uz dodatak da su čelnici crveno-belih pronašli modus po kojem mogu da angažuju 31-godišnjeg vezistu rođenog u Švajcarskoj. I promovišu ga u jedno od kapitalih pojačanja za napad na Ligu šampiona.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić želeo je i leta prošle godine da ojača roster članom Bazela, ali čvrst ugovor i godišnja primanja od 1.300.000 evra u najuspešnijem timu Švajcarske bili su nepremostiva prepreka. Momak koji je 50 puta oblačio dres Srbije i dalje je pod ugovorom sa Bazelom (do  leta 2020.godine), ali Informer ističe da su crveno-beli krenuli u pregovore.

Izabrane vesti

Kuzmanović je sezonu za nama proveo na pozajmici u Malagi. Tim iz Anadaluzije se obavezao da mu plaća 50 posto godišnjih primanja (675 hiljada evra), dok je ostatak pokrivao Bazel. Upravo tom poslovnom logikom želi da ga dobije i Zvezda. Prema rečima izvora dnevnog lista Informer, rukovodstvo srpskog šampion namerava da dovede na pozajmicu Kuzmanovića i da mu plaća 35 do 40 posto godišnjih primanja. To praktično znači da bi bivši vezista Fjorentine, Štutgarta, Intera i Bazela koštao crveno-bele oko 500.000 evra na godišnjem nivou....

Za Crvenu zvezdu je dobra stvar što trener Bazela Rafeal Viki ne vidi Kuzmanovića u ozbiljnim planovima. Takođe, momak koji se najbolje snalazi na poziciji centralnog i ofanzivnog veznog, u ovoj sezoni je imao ozbiljnih problema sa povredama. Zbog toga je za Malagu odigrao svega osam mečeva, mada je najavljen za prvenstveni duel protiv Espanjola za vikend.

Nešto slabija sezona mogla bi da Kuzmanovića usmeri ka voljenom klubu. Nije tajna da je Zdravko veliki navijač Crvene zvezde i da je još uoči Mundijala u Africi sanjao o tome kako će igrati Ligu šampiona u crveno-belom dresu. Čak je tada imao dečačku ideju o tome kako će se Žigić, Kolarov i on vratiti u srpski fudbal za dve godine... Naravno, od toga nije bilo ništa. Ne treba smetnuti sa uma da je u odličnim odnosima sa Zvezdanom Terzićem. Dok je generalni direktor Crvene zvezde bio predsednik Saveza, FSS je privoleo Kuzmanovića da igra za Srbiju. Pre toga je branio boje mlađih selekcija Švajcarske.

Kuzmanović su uklapa u profil igrača kakve na Marakani žele. Ima srpski pasoš i veliko internacionalno iskustvo. Istina, kuburio je sa povredama, ali u Zvezdi veruju da bi se rehabilitovao u klubu za koji navija od malena.

Opširniju priču o Zvezdinom interesovanju za Kuzmanovića pročitajte u sutrašnjem izdanju Informera.


tagovi

Zdravko Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara