Zvezdina dominacija i kokošije slepilo Nenada Đokića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 16:48

Crveno-beli rutinski pobedili Dinamo (3:0), glavni arbitar napravio veliku grešku pre vodećeg gola Stojiljkovića

Red mučenja, red dominacije i kokošije slepilo Nenada Đokića. Tako nekako može da se opiše rezultatski ubedljiva pobeda Crvene zvezde nad Dinamom iz Vranja u 16.kolo Superlige koja je tim sa Marakane učvrstila na liderskoj poziciji – 3:0.

Pre nego što je demonstrirala veliku razliku u kvalitetu, tim sa Marakane dobio je „gurku“ u vidu kontroverzne odluke glavnog arbitra meča Nenada Đokića koji je predvideo čist faul Stojiljkovića nad golmanom Đurićem. Taj vodeći gol šampiona bio je detalj koji je skresao i onako nejaka krila ekipe sa juga Srbije. Crveno-beli su od tog trenutka ubacili u brzinu više i počistili sa terena Dinamo. Trener crveno-belih Vladan Milojević iskoristio je duel sa Vranjancima kao poligon za taktičke probe. Tako smo u nastavku videli Miloša Degeneka na poziciji zadnjeg veznog, u tim se posle meseci i po dana vratio Milić, priliku su dobili Milijaš i Hajdin.

Izabrane vesti

Kako bilo crveno-beli su opisani pogodak Stojiljkovića, dopunili dobrim drugim poluvremenom. Tada je pred mrežom Vranjanaca pucalo sa svih strana, a golove za peti uzastopni trijumf Crvene zvezde u svim takmičenjima podebljali su Babić i Veljko Simić.

Nezapamćenu euforiju izazvanu istorijskom pobedom nad Liverpulom trener Vladan Milojević pokušao je da umiri karakterističnim mešanjem karata. Iz kombinacije za susret u Surdulici izostavio je Borjana, Savića, Pavkova, povređene Jovičića, Krstičića i Filipa Stojkovića. Međutim, srpski šampion je u većem delu prvog poluvremena bio u stanju hibernacije.

Dinamo, bez suspendovanog šefa stručnog štaba Dragana Antića, izašao je iznenađujuće hrabro. Visokim presingom Vranjanci su sasekli kreaciju Lorenca Ebesilija i Marka Marina. Zvezda je imala silnih problema u organizaciji igre, nije bio tim pod čijim kopačkama je pre samo pet dana patio engleski velikan.

Nominalni domaćin je imao nekoliko solidnih pokušaja sa distance, dok je šampionsko zvanje crveno-belih odbranio samo kapiten Marko Gobeljić pogođenom prečkom. Slutilo je da bi crveno-beli mogli da imaju velikih problema u surduličkom blatu. Međutim, u 29. minutu sudija Nenad Đokić napravio je ozbiljan propust. Jako ozbiljan koji će narednih dana biti glavna tema u srpskim fudbalskim krugovima. Posle povratne lopte Gašića, golman domaćina Đurić je predriblao Stoiljkovića, Zvezdin napadač ga je potom zakačio po levoj nozi, uzmeo mu loptu i lagano izvršio egzekuciju.

Taj trenutak „kokišijeg slepila“ glavnog arbitra meča, bacio je senku na ono što se desilo do kraja utakmice. Osokoljeni vođstvom crveno-beli su počeli da igraju kako i dolikuje.

Predvođeni ideologom Marinom, crveno-beli su nastavka odradili rutinski. Kao većinu mečeva u domaćem šampionatu. Pobednika je nagovestio Srđan Babić udarcem glavom.

Brzo je Veljko Simić odlično reagovao na asistenciju Hajdina... Od tog trenutka utakmica se otvorila. Bilo je šansi na obe strane. Mladi Joveljić je zaustavljen u idealnim pozicijama zbog navodnog ofsajda. Čini se da su to bile velike greške pomoćnika.

DINAMO - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

/Stojiljković 29, Babić 48, Simić 56/

Stadion: Radnika u Surdulici

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

DINAMO (4-2-3-1): Đurić - Stanković, Veškovac (od 68. Veškovac), Gašić, Sićović (od 46. Ratković) - Đurišić, Karapandžić (od 62. Stevanović) - Pavišić, Nedeljković, Suraka - Dimitrov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić (od 62. Joveljić) - Jovičić (od 46. Hajdin), Ebisilo - Milić (od 46. Milijaš), Marin,  Simić - Stojiljković.

SRBIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Proleter - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Čović 14 - Haskić 68pen, Lambulić 69/

Subota
Bačka - Voždovac 1:0 (0:0)
/Radinović 90+1/

Mačva - Spartak Subotica 0:0

Zemun - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 28, Mudrinski 74, Kajević 79/

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (1:0)
/Gomeš 43, Ivanović 89/

Dinamo Vranje - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Stojiljković 39, Babić 48, Simić 56/
16.00: (2,45) Mladost Lučani (3,10) Vojvodina (2,85)
18.00: (2,80) Rad (2,90) Napredak (2,65)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Vladan MilojevićNikola StojiljkovićNenad Đokićveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara