Zvezdina doza samopouzdanja: Sa Boaćijem je druga priča, Ebisilio istakao kandidaturu za startnih 11 na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.10.18. | 20:57

Crveno-beli lagano odradili posao pred novo teško gostovanje u Ligi šampiona - 3:1

Napad Crvene zvezde nije isti kada u njemu nema Ričmonda Boaćija. Napadač iz Gane je i večeras protiv Rada pokazao koliko mu je malo potrebno da sebi izgradi idealnu poziciju za postizanje gola, a dva pogotka u mreži Građevinara donela su značajnu dozu samopouzdanja ekipi Vladana Milojevića pred gostvanje Liverpulu u Ligi šampiona - 3:1 (2:0).

Stateg crveno-belih je još jednom kombinovao sa timom, koji se mučio sve do same završnice prvog poluvremena, a onda je očas posla razrešio svaku dilemu po pitanje pobednika. Građevinari su sve do prvog gola Boaćija dobro držali rastojanje između linija, ali se onda napadač crveno-belih u svom stilu izdigao iznad čuvara i krunisao odličan centaršut Lorenca Ebisilija. Koncepcija igre ekipe Zorana Milinkovića tada je bila potpuno razbijena, što je samo dva minuta kasnije iskoristio i talični Marko Gobeljić.

Izabrane vesti

Napredak u igri Lorenca Ebistilija je više evidentan. Izdanak Ajaksove škole i dalje ne pleni nekom brzinom i pokretljivošću, što očigledno nije ni osnovna odlika njegove igre, ali onog trenutka kada mu se lopta nađe u nogama opasnost po gol protivnika je više nego izvesna. Možda je pravi trenutak da se Holanđanin nađe u starnoj postavi i na utakmici Lige šampiona, s obzirom da je sa njim u igri veza između veznog reda i napada znatno čvršća.

Golovi u finišu prvog poluvremena značajno su olakšali posao crveno-belima. Koji su bili u mogućnosti da sa znatno manje utrošene energije odrade posao u drugom poluvremenu. Upravo je ta mirnoća donela sigurnost kod trećeg pogotka srpskog šampiona. Na delu je ponovo bila lakoća realizacije Ričmonda Boaćija, koji je odlično reagovao nakon pravovremenog dodavanja povratnika u startnu postavu Slavoljuba Srnića.

Ipak, ono što će Milojević sasvim sigurno zameriti svojim igračima jeste opuštanje u finišu utakmice, koje je rezultiralo golom Nenada Marinkovića u 78. minutu. Razlozi za to mogu se pripisati i činjenici da je strateg crveno-belih imao dosta problema prilikom sastavljanja odbrane za ovaj meč. Standardni levi bek Milan Rodić je bio na poštedi, a u finišu prvog poluvremena zbog nezgodnog pada van igre je morao i Filip Stojković. Tada je silom prilika na desni bok morao Miloš Degenek, a u igru Rašid Sumaila. Ipak, očekuje se da standardni tandem bekova bude na svojim mestima u sredu protiv Liverpula.

CRVENA ZVEZDA – RAD 3:1 (2:0)
/Boaći 39, 57, Gobeljić 45 - Marinković 78/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Momčilo Marković

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković (od 36. Sumaila), Degenek, Babić, Gobeljić - Krstičić, Jovičić (od 74. Čaušić) - Srnić (od 62. Kafu), Ebisilio, Simić - Boaći

Rad (4-2-3-1): Marković - Vico, Perendija, Šipčić, Tričković - Bainović (od 69. Kusić), Petrović - Živković (od 64. minut Trifunović), Marinković, Mladenović (od 78. Ilić) - Mihajlović.

SRBIJA 1 - 12. kolo

Petak
Čukarički - Vojvodina 1:0
/Mudrinski 90+2/

Subota
Voždovac - Mladost 1:1 (0:0)
/Luković 80 - Odita 58/

Proleter - Mačva 1:0 (1:0)
/Čović 63/

Napredak - Radnik 1:1 (1:0)
/Ndiaje 26 - Pantelić 64/

Radnički Niš - Zemun 2:0 (2:0)
/Babić 28, 42/

Crvena zvezda - Rad 3:1 (1:0)
/Boaći 39, 57, Gobeljić 45+1 - Nen. Markinović 78/

Nedelja
13.00:  (8,50) Spartak  (4,70)  Partizan (1,33) 
16.00:  (1,87) Dinamo  (3,25)  Bačka (4,20) 

Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara