Zvezdina oštrica je tupa: Štoper ponovo pogodio, prekidi postaju problem

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.19. | 20:01

Crveno-beli remizirali sa Apolonom 1:1

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Bez injekcije samopouzdanja, ali i bez viđene packe! Crvena zvezda je bila na rubu poraza u sudaru sa kiparskim Apolonom, ali su u poslednjem minutu Milunović i Krstović zajedničkim snagama uspeli da oraspolože navijače crveno-belih u Vindišgarstenu - 1:1 (0:0)! Poraz je izbegnut, ali je drugi ozbiljni duel u Austriji pokazao da tim Vladana Milojevića nije u optimalnoj brzini, niti da je još spreman za ozbiljno takmičenja. Tvrd meč, prošaran gomilom faulova i velikom nervozom, krenuo je po zlu na našeg šampiona u 56. minutu. Kao i protiv Kluža, prethodno i u finalu Kupa protiv Partizana, odbrana crveno-belih je zaspala i dozvolila Emiliju da prevari Zorana Popovića.

Izabrane vesti

I da nije bilo tog pucanja sistema, imao bi o čemu da razmišlja Vladan Milojević. Ofanziva, onaj kreativni deo tima, ostao je bez konkretnog učinka. Bila je prava patnja za igrače Crvene zvezde da dođu do ozbiljne pozicije da ugroze gol rivala. Pre izjednačujućeg gola pamtiće se samo zicer Boaćija, čiji urlik razočaranja se čuo do snežnih vrhova Alpa. Uostalo, kao i protiv Kluža morao je štoper da umeša prste da bi se mreža rivala zatresla.

Boaći opet nije uspeo, ali Crvena zvezda nije bila hronično opasna kako bi olakšala golgetersku muku povremenog reprezentativca Gane. Moraće to mnogo bolje protiv Zenita za tri dana, mada je ne računajuči pogodak iz prekida Zvezda bila defanzivno solidna.

Suočen sa izaostankom lakše povređenog Dušana Jovančića trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da Kipranima suprotstavi još ofanzivniju formaciju. Jedini zadnji vezni bio je Goran Čaušić, ispred njega su u centrali delovali Ivanić i Ben… Bio je tu i Marin, ali jako alpsko sunce kao da je otupilo oštricu napada srpskog šampiona.

Pošteno su se mučili crveno-beli da pronađu pukotinu u Apoelovom sistemu. I nije im išlo. Diskretna partija Mirka Ivanića samo je otežavala posao našeg timu, pošto su igrači kiparskog vicešampiona sitnim faulovima iseckali na froncle igru Crvene zvezde. Često je Boaći bio na zemlji, izostala je podrška sa boka. Nige nije bilo viška… Posle dva pasa Marka Marina, koga je sa tribina stadiona u Vindišgarstenu gledao otac Ranko, nije se najbolje snašao Ben… Dakle, Zvezda je bez konkretne prilike ostala tokom čitavog prvog poluvremena.Stalno je nešto falilo, stalno je neko kasnio… Insistirao je Milojević na pasu, glasno negodovao svaki put kada je Milunović želeo da preskoči igru i Gorana Čaušića.

Bilo je i pozitive u igri Crvene zvezde. Kada nije prolazio visok  presing, Beograđani su se brzo vraćali u odbranu. Odlično su se dopunjavala odbrambena četvorka, pa su Kiprani stigli do samo jednog udarca i to van okvira gola. Kakvi su uslovi bili u Vindišgarstenu najbolje ilustruje činjenica da je zbog omorine arbitar u 20. minutu morao da preskoči  meč.

Zvezda je pala na već opasan način. Kompletan tim ostao je bez reakcije i skoka. Uneo je taj detalj nervozu među aktere, već dobro umorne i isprebijane od žestokih faulova. Pozicioni meč prekinut je sjajnom asistnecijom Marina ka Jevtoviću, krilni fudbaler je ostavo idelanu loptu ka Boaćiju, ali je usledio prilično slab udarac.

Pokušao je nešto i Ivanić. Ali nije bio ovo Zvezdin dan. Sve do 90. minuta i pogotka Milunovića.

CRVENA ZVEZDA – APOLON 1:1 (0:0)
/Milunović 90 - Emilio 56/

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović (od 65. Vasiljević) – Gobeljić, Stojković (od 46. Jirka), Milunović, Rodić (od 65. Konatar) – Čaušić – Jevtović od 65. Vulić), Ivanić, Ben (od 65. Vukanović), Marin (od 83. Jovičić) – Boaći  od 65. Krstović)

APOLON: Mal- Pedro, Juste, Odreago, Vasilu – Marković, Saketi, Pitas, Pereira, Focios – Zelaja.

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara