Brenet (levo) na meču protiv PSV-a ©AFP
Brenet (levo) na meču protiv PSV-a ©AFP

Zvezdina zimska želja odstranjena iz tima zbog nediscipline

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.03.23. | 14:07

Džošua Brenet sankcionisan zbog burne reakcije zbog izlaska iz igre u derbiju sa PSV-om

Prva zimska želja sportskog sektora Crvene zvezde na poziciji desnog beka, Džošua Brenet, odstranjena je iz ekipe do ponedeljka, zbog nediscipline.

Fudbaler Tventea zaradio je suspenziju zbog loše reakcije nakon izmene u derbiju protiv PSV Ajndhovena, što je povrdio i šef struke Ron Jans. Disciplinske mere su krenule još od prošlog ponedeljka, od kada iskusni desni bek trenira u individualnoj režiji. Brenet neće biti u konkurenciji za sutrašnji meč sa Herenvenom.

Izabrane vesti

Ron Jans nije bio zadovoljan čitavom desnom stranom na tom meču, odnosno odrađivanjem defanzivnih zadataka, pa je nu istom trenutku u 63. minutu utakmice, pored Breneta, zamenio i Vaclava Černija.

U Tventeu se nadaju ispravnoj reakciji svog igrača nakon disciplinskih mera, odnosno da će reagovati na pozitivan način kao i Virdžil Misiđan, koji je iz sličnoh razloga bio kažnjen ove sezone.

"Ako Džošua zauzme isti pristup kao Virdžil, onda smo svi postigli nešto", rekao je Jans.

Inače, ovo će biti tek drugi propušteni meč Džošue Breneta ove sezone, pošto nije igrao samo protiv Sparte iz Roterdama zbog povrede. Učestvovao je u prestala 22 meča, od toga u 19 kao starter.

Crvena zvezda je početkom zime bila ozbiljno zainteresovana za njegove usluge, ali sam Brenet nije bio previše voljan da dođe u Srbiju, a pored toga je i postavio izuzetno visoke finansijske uslove. Crveno-beli su se potom okrenuli Aleksu Vigu iz River Plejta i obezbedili pojačanje kraj desne aut linije.


tagovi

Džošua Brenet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara