Zvezdine opcije za derbi: Rodić i Jovančić kroje tim, kako Ivanić može do startnih 11

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.02.19. | 08:50

Crveno-beli otpočinju pripreme za najvažniji meč u sezoni

Utakmica u Surdulici nije bila na nivou Crvene zvezde, ali je i te kako pomogla Vladanu Milojeviću da dobije jasne smernice kada je u pitanju krojenje startne postave za predstojeći 159. večiti derbi.

Ono što je jasno jeste da će samo nekoliko igrača iz meča na jugu Srbije istrčati na travu najvećeg srpskog stadiona u subotu od 18 časova, dok će ostatak tima u dobroj meri zavisiti od oporavka povređenih igrača. Pre svih Milana Rodića i Dušana Jovančića.

Izabrane vesti

Njih dvojica bi u slučaju da se potpuno oprave izvesno bili starteri protiv Parnog valjka, pa bi tako Rodić u poslednjoj liniji zaigrao sa Stojkovićem, Savićem i Milunovićem, dok bi se Jovančić našao u tandemu sa Brankom Jovičićem, a iza isturenijeg plejmejkera Marka Marina.

Mohamed el Fardu Ben je imao problema sa virusom, pa ga je Milojević poštedeo u Surdulici, kako bi se maksimalno spremio za možda i presudni meč u sezoni, dok bi sa druge strane trebalo da se nađe Erik Jirka. Slovak bi svojom energijom maksimalno opteretio desni bok Partizana i probao da ga natera da znatno manje razmišlja o ofanzivnim akcijama.

Svežinu i noge od zaleđenog i razrovarenog terena u Surdulici sačuvao je i Ričmond Boaći, koji je tokom zimskih priprema, ali i u premijernom meču sa Vojvodinom, pokazao da je sa potpuno novom energijom i raspoloženjem ušao u prolećni deo sezone. Milan Pavkov se borio u Surdulici, ali se čini da ipak nije uspeo da ubedi stručni štab srpskog šampiona da mu je mesto u startnoj postavi.

Dakle, u idealnim uslovima po stručni štab Crvene zvezde, a to je da ne bude nikakvih kadrovskih problema za meč sa Partizanom, Vladan Milojević bi na teren protiv ljutog protivnika trebalo da izvede sastav: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Jirka - Boaći.

S obzirom na to da oporavak Dušana Jovančića od povrede prednje lože nije baš išao planiranim tempom, njegovo učešće u 159. večitom derbiju je pod znatno većim znakom pitanja nego kada su u pitanju Milan Rodić ili Marko Gobeljić. Stoga je u ovom trenutka na njegovom mestu u manevru možda i najveća dilema. Protiv Vojvodine i Radnika tu se našao Goran Čaušić, ali neće biti iznenađenje ukoliko bi se u troglu sa Jovičićem i Marinom našao Mirko Ivanić.

Polivalentni vezista osetio je teren u prethodna dva meča, verovalo se da će u Surdulici zaigrati od starta, ali se tu ipak našao Lorenco Ebisilio, koji još jednom nije uspeo da ubedi stručni štab, ali ni kompletnu zvezdašku javnost da mu je mesto među starterima. Ivanić bi mogao da bude jedna od ozbiljnih opcija za derbi, iako poseduje nešto ofanzivnije igračke karakteristike.

U slučaju da se on nađe u timu Zvezdina formacija bi više ličila na 4-1-4-1, s tim što bi Ivanić imao daleko više defanzivnih dužnosti u timu od Marka Marina. Dakle Zvezda bi u tom slučaju zaigrala u sastavu: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Ivanić - Ben, Marin, Jirka - Boaći.

Postoji i treća, doduše manje realna, ali sa druge strane sasvim moguća opcija kada je u pitanju izgled Zvezdinog tima za meč sa Partizanom, a to je da bude identičan onom koji je zaigrao protiv Vojvodine i ostavio više nego pozitivan utisak na prolećnom otvaranju: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić, Čaušić - Ben, Marin, Simić - Boaći.

Ukoliko Rodić, koji još deluje apsolutno nedodirljivo u timu Crvene zvezde, ipak ne bude spreman za večiti derbi, na njegovom mestu će se naći Milan Gajić, koji se idealno uklopio u novi tim i pokazao da može da bude i te kako koristan na levom boku. Sa druge strane, ako se ne opravi Jovančić, a Vladan Milojević ipak ne odluči za opciju sa Ivanićem, onda bi se Goran Čaušić ponovo našao u Zvezdinom manevru. Miljenik šefa stručnog štaba Crvene zvezde još iz omladinskog pogona konstatno je na udaru kritika publike srpskog šampiona i večiti derbi bi mu predstavljao idealnu priliku da popravi negativan utisak i konačno dokaže da je kadar za glavnu ulogu u ovom timu.

Iz makar jedne od opcija za tim sa Partizanom nikako se ne sme izostaviti ni uporni i vrlo požrtvovani Veljko Simić. Zvezdin povratnik je bio starter u obe prolećne utakmice. Protiv Vojvodine je bio izuzetno zapažen, dok se protiv Radnika nije snašao na teškom terenu. U svakom slučaju, ako se Milojević ne odluči za Jirku, eto Simića u startnoj postavi.

Stručni štab Crvene zvezde u svakom slučaju ima jasnu sliku kompletnog stanja igračkog kadra, pa Vladan Milojević i njegovi pomoćnici od danas kreću sa pripremom subotnje utkmice. Zvezdina struka ima veliki broj igrača na raspolaganju, ali se čini da je oformljen uži krugi igrača koji konkurišu za meč sa Partizanom, pa ne treba očekivati neka velika iznenađenja kada je u pitanju tim koji će u subotu istrčati na stadion Rajko Mitić.


tagovi

Milan RodićDušan Jovančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara