Zvezdine premije za novu jesen u Evropi - 48.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.08.18. | 08:29

Naravno, to ide igračima koji su igrali svih šest kvalifikacionih utakmica, dok će ostali dobiti proporcionalno manje

Veliki uspeh je napravila Crvena zvezda plasmanom u plej-of za kvalifikacije za Ligu šampiona. Samim tim, Zvezda je u najmanju ruku obezbedila igranje u Ligi Evrope naredne sezone. Bilo je teško crveno-belima u svakom smislu protiv Spartaka iz Trnave, morali su da se "pobiju" na terenu za ovaj uspeh, ali će se igračima pobeda od 2:1 i prolazak dalje isplatiti na svaki način.

Za početak, premije za osiguravanje Lige Evrope su 48.000 evra. I to se odnosi na igrače koji su igrali u svih šest dosadašnjih kvalifikacionih utakmica. Naravno, ostali će dobiti proporcionalno manje, prema zaslugama.

Izabrane vesti

Pored sportskog uspeha igrači Zvezde će, dakle, biti i novčano nagrađeni i tako dobiti još veći motiv pred sudar sa Salcburgom i pred borbu za plasman u najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi.

Ukoliko se Zvezda eventualno plasira u grupnu fazu Lige šampiona, nagrada za nosioce bi u tom slučaju bila po 80.000 evra. Ostali će dobiti proporcionalno manje.

Naravno, igrači će biti nagrađeni, ali će i Zvezda kao klub dobro zaraditi od ove evropske odiseje.

Plasmanom u Ligu Evrope Zvezda bi zaradila skoro 9.000.000 evra, i to je za sada minimum koji će ostvariti, a eventualni plasman u Ligu šampiona crveno-belima bi doneo ukupnu dobit od oko 17.000.000 evra.

Foto: Crvenazvezdafk.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara