Zvezdino kapitalno pojačanje: Ebesilio potpisao, uzeo 11, sutra je kod Milojevića

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 17:55

Najbolji igrač APOEL-a ozvaničio saradnju sa srpskim prvakom na 2+1 sezonu

Dočekala je Crvena zvezda najzvučnije pojačanje ovog leta. Na Marakanu je, konačno, došao Lorenco Ebesilio. Holandski vezista prošao je jutros lekarske preglede, a u popodnevnim satima ozvaničio saradnju sa prvakom Srbije, tako što je potpisao ugovor od juna 2020.

MOZZART Sportu je potvrđeno da je saradnja sa doskorašnjim vezistom APOEL-a ozvaničena na dve godine, ali da u papirima postoji opcija da se ona produži za još jednu sezonu, ukoliko obe strane u međuvremenu procene da su zadovoljne. Ebesilio je izabrao da na poleđini dresa nosi broj 11, a u subotu će krenuti put Austrije, gde se ekipa Vladana Milojevića priprema za početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Baš je napad na elitno evropsko takmičenje bio jedan od odlučujućih faktora koji je uticao da 26-godišnji vezista promeni sredinu posle godinu i po dana provedenih na Kipru. U prethodne dve sezone bio je jedan od ključnih pojedinaca APOEL-a, dao je deset i namestio osam golova, a od njega čelnici Zvezde očekuju da oplemeni igru i bude fudbaler koji će osmišljavati sve akcije. U prilog tome i činjenica da se najbolje snalazi na mestu centralnog veznog, kao i da je tokom karijere uspešno igrao na krilnim pozicijama.
Drago mi je da je napokon sve završeno i da sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Za mene je ovo novi izazov u karijeri, i želim da pokažem da sam spreman za njega. Verujem da će Crvena zvezda beležiti dobre rezultate i u sezoni koja predstoji, a ja ću se potruditi da joj u tome pomognem“, prvi su utisci Ebisilija u izjavi za zvaničan sajt kluba sa Marakane.

Ranije se pisalo da će Zvezda na račun APOEL-a prebaciti između 600.000 i 650.000 evra na ime obeštećenja, a da će Ebesilio godišnje zarađivati 550.000 evra.

Lorenco Ebesilio je đak Ajaksove škole, a u karijeri je igrao još za Metalurg iz Donjecka, Gabalu, kao i ruske klubove Mordoviju i Anži.

FOTO: FK Crvena zvezda/MOZZART Sport


tagovi

Lorenco EbisilioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara