Vladimir Sičevoj (Printscreen)
Vladimir Sičevoj (Printscreen)

Zvezdino nesuđeno pojačanje iz Rusije promenilo prezime i priznalo: Želeo sam da zaigram u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 10:30

Vladimir Sičevoj šokirao sve kada je i pored ponuda znatno krupnijih zverki potpisao za Krila Sovjetov. U Samari mu na dresu neće pisati Sičevoj već Pisarski

Sredinom novembra, sada već prošle godine, Crvena zvezda je poslala ponudu za Orenburgu za najboljeg strelca ruske Premijer lige Vladimira Sičevoja. Istovremeno, Sičevoja su počele da jure i znatno krupnije zverke od crveno-belih, bio je na meti Zenita, tražila ga je Sevilje i navodno nekolicina Bundesligaša. Čak se prethodnih dana pomenula informacija da nije završio u elitnom rangu nemačkog fudbala jer su njihovi predstavnici tražili od momka rođenog na Krimu da promeni državljanstvo i izjasni se kao ukrajinski državljanin.

Ipak, ove glasine Sičevoj je brzo demantovao u intervjuu za Sport Express.

Izabrane vesti

“Nije bilo reči o tim stvarima. Nisam upućen da je bilo ponuda iz Bundesige", rekao je 26-godišnji Rus, mada Sport Express uverava da je prema njegovim saznanjima interesovanje ipak postojalo.

Političkih igrarija ipak nije bilo, ili ih je Sičevoj vešto sakrio. Bilo kako bilo, Sičevoj je sa dva poteza poprilično iznenadio javnost. Prvi je bio potpis za Krila Svovjetom uz obeštećenje od 1.350.000 evra.

"Bio je to moj lični izbor. Našao sam se u sličnoj situaciji kao kada sam iz Irtiša prelazio u Orenburg. I tada sam imao ponude klubova iz ruske lige, odlučio sam da idem napred. Pristao sam da dođem u Orenburg i kao što vidite, nisam pogrešio. Sada su takođe postojale i druge opcije, ali odlučio sam se za Krila. Nije postojao presudan faktor. Samo sam želeo da igram na prirodnoj podlozi (na stadionu Orenburga postavljena veštačka trava). Procenio sam da je vreme da promenim nešto u životu i karijeri. Postigli smo mnogo u Orenburgu i odlučio sam da promenim okolinu ", objasnio je Sičevoj.

To novo fudbalsko podneblje mogao je da bude i Beograd, stadion Rajko Mitić, ali...

"Da, postojala je opcija da dođem u Crvenu zvezdu. Lično su kontaktirali mene i moje agente. Isprva sam želeo da odem i zaigram tamo. Ali onda sam odlučio da ipak više želim da nastupam u Rusiji", rekao je Sičevoj

Transfer u Samaru je bio prvi kojim je skrenu pažnju, a drugi potez ogleda se u činjenici što je po promeni sredine, odlučio da promeni i prezime. U pasošu je ostalo Sičevoj, ali na dresu stoji prezime Pisarski. Želeo je autor 14 ligaških pogodaka ove sezone (deli prvo mesto liste strelaca sa Kvinsijem Promesom) da promeni ime uoči sezone, ali nije imao vremena da kompletira dokumentaciju. Zato je od 1. kola na dresu Orenburga stajalo prezime njegovog biološkog oca. Međutim, nakon prvog het-trika u julu mesecu protiv Urala, medijima je stavio do znanja da ne želi da se identifikuje sa tim prezimenom.

"Sve što je povezano sa tim prezimenom ostaće ove sezone. Pozabaviću se tim problemom. Želim da prezime Pisarski bude ispisano na mojim leđima, da svi mogu da ga vide", svojevremeno je pričao Vladimir.

Kada je sredinom oktobra postigao dva gola protiv Dinama, slavio je podizanjem dresa ispod kojeg je bila majica sa prezimenom Pisarski i brojem 77 na leđima. Sada u Samari neće biti potrebe da podiže dres.

"Imam očuha od detinjstva, a njegovo prezime je Pisarski. Podigao me je zajedno sa majkom. Želim da promenim prezime, jer je on otac koji je uz mene od malih nogu. Doživljavam ga kao biološkog oca. Kada ćete videti ovo ime i na klupskom sajtu? Čim pre. Več sada je moguće, ali želim da se to promeni kada budem zvanično Pisarski", zaključilo je nesuđeno pojačanje Crvene zvezde.


tagovi

Vladimir Sičevoj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara