Zvezdino sećanje na Bari

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.05.18. | 14:32

Crveno-beli obeležili najvažniji dan u svojoj istoriji

Crvena zvezda je prigodnim koktelom na stadionu Rajko Mitić obeležila 27. godina od osvajanja najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom fudbalu.

Koktelu je prisustvovalo nekoliko klupskih legendi, a generaciju koja je 1991. godine savladala Olimpik iz Marselja u Bariju predstavljali su tadašnji istaknuti prvotimci crveno-belih Slobodan Marović i Stevan Stojanović.
„Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba. Primite pozdrave u ime svih igrača koji su igrali na toj utakmici. Čestitam Zvezdi titulu prvaka Srbije. Fantastično su cele sezone radili i igrali. Titula koju smo osvojili pre 27 godina mora da bude putokaz mlađim igračima. Moraju da prate put koji smo mukotrpno trasirali. Mnogi kažu da je nemoguće, ali ja mislim da je moguće“, rekao je Marović.

Izabrane vesti

Sadašnje rukovodstvo predvodio je predsednik kluba Svetozar Mijailović.
„Crvena zvezda je iste godine osvojila Bari i svet. Mi se ovog maja sećamo toga, ne da bismo potvrđivali vrednost titule, već zbog inspiracije sadašnjim i budućim generacijama Crvene zvezde, koja spada u 11 klubova od ukupno 215.000 u Evropi koji su poneli tu titulu. Ući u tako jednu elitu je čast, obaveza, ali i veliko dostignuće“, rekao je Mijailović

Crvena zvezda je titulu evropskog prvaka osvojila na stadionu Sveti Nikola u Bariju zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca i na taj način zauvek uklesala ime na trofej najvažnijem trofeju u klupskom fudbalu.

Foto: Star Sport


tagovi

Svetozar MijailovićSlobodan marović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara