Zvezdo, stigla ti je prolećna sezona – 15. utakmica u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.18. | 08:54

Današnji susret sa Zenitom (16.30) predstavlja mnogo više od generalne probe za tim Vladana Milojevića

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Ako želiš da postaneš šampion - moraš da igraš protiv šampiona. Prevedeno na Zvezdin jezik: pošto hoćemo da se odupremo bogatom CSKA, a i da ga pobedimo - onda moramo da igramo sa još bogatijim Zenitom (16.30, TV Arenasport 3).

Izabrane vesti

Zamišljena kao generalna proba za ono što ekipu Vladana Milojevića čeka u dvomeču protiv Armije, provera protiv drugoplasiranog tima ruske Premijer lige, za crveno-bele predstavlja nešto mnogo više. Srpski vicešampion je ove sezone odigrao 14 mečeva u Ligi Evrope - ovo će biti 15.

Tačno je da sudar sa moćnom četom Roberta Mančinija neće imati takmičarski značaj, ali... Drugačije će se gledati na prikazano večeras na terenima sportskog centra Kalista, od svega što su u dve prethodne sedmice pokazali Milojevićevi momci. Crveno-beli su odigrali vro dobro protiv Dinama iz Bresta i Stumbrasa, zatim bili prosečni u mečevima sa Amkarom, Pelisterom i Ujpeštom. Ali uspešnost priprema u Beleku gledaće se isključivo kroz prizmu večerašnje igre. To je ta velika lestvica očekivanja koju je istorijskim rezultatima podigao Vladan Milojević.

Neće ovo za njega biti sasvim običan meč. Želeće i oni da vidi nešto novo, i nešto dalje... Posebno, jer će za rivala imati brenidranog italijanskog stručnjaka Roberta Mančinija. Istina, sitne povrede i nedaća se Boaćijem suzila je izbor Zvezdinom šefu stručnog štaba u ofanzivnom delu. Tim koji večeras počne protiv Zenita, sigurno će se razlikovati od onog koji će dobiti poverenje 13. februara. Neće biti reprezentativca Gane, verovatno ni Pešića... Posle jučerašnjeg prepodnevnog treninga šepao je Nemanja Radonjića. Tako je hodao i Vladan Milojević.
"Bolje da se ja povredim, nego još neko od igrača", našalio se Zvezdin šef struke.

Da je prolećna polusezona zakucala sa obe ruke u dom Crvene zvezde videlo se i na poslednjem treningu Crvene zvezde uoči meča sa Zenitom. Trener Vladan Milojević je tokom igre na skraćenom prostoru korigovao svaku grešku izabranika, pomerao ih tokom prekida, demonstrirao im kako su nehotično ostavljali rupe u bloku.

Čuo je Vladan Milojević sigurno da je Zenit bio ubojit protiv Slavije iz Praga (5:1), Kopenhagena (5:0) i Guangdžoua (4:1), a odavno zna da tim iz Sankt Petersburga neće oprostiti nijednu taktičku grešku. Baš kao i CSKA.

Ulogu centralnog napadača trebalo bi da dobije Ben. Reklo bi se da je to iznuđeno rešenje, ali će pridošlica iz Olimpijakosa imati mogućnost da sebi prišije etiket ogromnog pojačanja. Posebno, što ga očekuju dueli sa argentinskim doktorom defanzive Mamanom.

Ne bi bilo iznenađenje da ponovo na delu vidimo Jovičića, Donalda i Krstičića kao Zvezdino srce tima, dok će Srnić i najverovatnije Radonjić delovati po bokovima.

Na poslednjem treningu pred Zenit Vladan Milojević je uigravao Srđana Babića sa Vujadinom Savićem. Možda je to obična taktička zamisao, a možda i posledica svega viđenog u Beleku prethodnih dana. Zvezda je otkupila ugovor mladog reprezentativca Srbije od Real Sosijedada za 800.000 evra, proglasivši ga novim, velikim klupskim projektom. Sa druge strane Zvezdan Terzić je najavio da će Milojević koristiti Donalda i Le Taleka koliko bude morao...

Dani odluke pred Vladanom Milojevićem. Danas počinje prolećna polusezona i podgrevanje amosfere za CSKA.

Piše: Darjan Nedeljković

(FOTO: crvenazvezdafk.com)
 


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara