{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mnogi kažu da je to zapravo striptiz na ledu vrhunskih takmičarki, ali mi ne vidosmo neku "strašnu" golotinju, već samo lep, možda čak i uspeli pokušaj da se spase sport koji se polako gasi
2018-10-28T212412Z_26926818_NOCID_RTRMADP_3_FIGURE-SKATING-SKATE-CANADA-INTERNATIONAL.JPG
"Striptiz" Tuktamiševe koji je pokrenuo revoluciju

Od kako je pre oko mesec dana u Kanadi jedna od najboljih umetničkih klizačica današnjice, Elizaveta Tuktamiševa napravila mali skandal odigravši u slobodnom programu scenu u kojoj na prilično eksplicitan način skida bluzu, svet se ponovo setio ovog gracioznog sporta koji definitivno pripada više prošlosti nego sadašnjosti.

Taj mali detalj "bezobrazulka" i pokazivanja ženskog tela i to na takav način mnoge je skandalizovalo, jer je u pitanju veoma konzervativna sredina zbog kojeg je i sve manje pažnje posvećeno umetničkom klizanju na gobalnom nivou. Jer, ko još može da se seti kada je poslednji put bacio pogled na neku izvedbu, iako devojke i momci sada već zaista stvaraju prava čuda na ledu, a pre samo dve generacije to je bilo jedno od najpopularnijih sportskih tema, pa i kod nas. Na primer, Sonja Hejni, čuvena norveška klizačica i kasnije holivudska diva je jedno vreme bila najbogatija žena na svetu, četrdesetih godina prošlog veka i to ugalvnom zahvalujući klizaljkama.

No to nije tema, već pomalo bezobrazan, anti-tabu gest 21-godišnje Ruskinje podržan od njenih kolega, pre svega koleginica kroz haštag #tuktikchallenge koji je poslednjih dana "poludeo" na društvenim mrežama.

Tako su, nakon Elizavete mali striptiz na ledu odigrale najbolja klizačica današnjice, Alina Zagitova, skoro do gole kože se skinula Sofija Jevdokimova, dok se atraktivna plavuša Aleksandra Stepanova nije ni skidala na ledu, već je ceo program sa partnerom Ivanom Bukinom odigrala samo sa brushalterom preko grudi.

Scene su u isto vreme i umetnički lepe, pa i seksi, i verujemo da granica ukusa ipak nije pređena, ali je postignuta velika marketinška pobeda bukvalno iz nebuha. Vulgarno ili ne, odlučiće vreme i gledaoci.

 FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×