Aito Garsija Reneses (©Star Sport)
Aito Garsija Reneses (©Star Sport)

Alba apsolutni favorit, koje će lice pokazati Bamberg?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.06.20. | 14:02

Nastavlja se plej-of Bundeslige

Posle Bajernovog kiksa protiv Ludvigzburga svima je postalo jasno da ime, kvalitet rostera i tradicija ne igraju apsolutno nikakvu vrednost u plej-ofu nemačke Bundeslige u trenutnim okolnostima.

Zato Alba i njen šef Aito Garsija Reneses maksimalno oprezno dočekuju meč protiv Getingena (TV Sportklub, 16.30) gde su ipak veliki favoriti. Getingenu se u ovom dvomeču daju izuzetno male, gotovo nepostojeće šanse. Jer, posle trijumfa na otvaranju grupne faze, pretrpeli su tri ubedljiva poraza od Oldenburga, Bajerna i Ulma. Alba je sve četiri utakmice overila bez greške, a Bamberg i Ludvigzburg su uspeli da se provuku s jednocifrenom razlikom.

Izabrane vesti

Lepa vest za Albu jeste povratak Stefana Pena u tim, mada se sve apsolutno vrti oko Luka Sikme, kojem višemesečna pauza uopšte nije smetala da igra u ozbiljnom kontinuitetu. Alba je svoja oružja rasporedila na Johanesa Tajmana, Rokasa Gijedraitisa i Lendrija Noka, koji će biti našpanovan za večeras. S druge strane Getingen ne može da računa na glavne kajle – Kajana Andersona i Dilana Osetkovskija. Teško da će Benet Hunt moći da iznese ceo teret sam.

Iako je Getingen ove sezone već dobio Albu, tada je blistao Anderson koga večeras neće biti u rosteru. Alba je apsolutni favorit i svaki drugi ishod bio bi ravan senzaciji.

A šta da očekujemo od Bamberga protiv Oldenburga? To je pitanje na čiji ćemo odgovor morati da čekamo do večeras. Bamberg se dobro pokazao protiv Albe, ali su se propisno obrukali od Ludvigzburga, gde je konačna razlika bila čak 29 poena! Bamberg se izvukao u poslednja dva kola, a ekipa Roela Morsa definitivno je tokom ovih nekoliko dana pokazala dva različita lica, a nekad ih čak menjala i tokom utakmica.

Mladen Drijenčić i njegov Oldenburg nemaju šta da izgube i bez pritiska ulaze u ovaj dvomeč. Jedini poraz u prvoj fazi doživeli su od nezaustavljivog Ulma, a posle tog poraza ekipa je održala hitan sastanak posle kojeg se radna temperatura značajno podigla. Ceo roster je na broju, najviše se očekuje od Rašida Mahalbašića, dok Riki Paulding uvek može da eksplodira. Drugi aduti su Nejtan But, Brejdon Hobs, Karsten Tada... Ekipa ima dobru koheziju i to se oseti na parketu. Kod Bamberga sve zavisi od toga šta će da napravi Džordan Kroford. Američki šuter s NBA iskustvom ima tu crtu igrača koji može da rešava važne utakmice, ali moraće da podeli teret sa Elijasom Herisom kome je pauza prijala pošto je uspeo da pronađe svoju nekadašnju formu.

Međutim, kladiti se na Bamberg je velika mačka u džaku. Kada ima dobar dan, Bamberg je favorit jer Oldenburg nije toliki bauk. Zahvaljujući činjenici da se igraju dve utakmice, Bamberg će imati šansu da eventualno nadoknadi određeni minus. Oldenburg će na konto dobre timske hemije juriti pobedu i ne treba zaboraviti da je poslednja tri takmičarska susreta ovih rivala upravo dobio ovaj tim.

BUNDESLIGA – četvrtfinale

Sreda

Bajern – Ludvigzburg 83:87

Frankfurt – Ulm 61:101

Četvrtak

16.30: (1,85) Getingen (hendikep 21,5) Alba (1,85)

20.30: (2,10) Bamberg (14,00) Oldenburg (1,80)

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

BambergAlba BerlinBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara