Alba uzvraća udarac

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 10:56

U Berlinu se igra drugi meč finalne serije košarkaškog šampionata Nemačke

Nastavlja se veoma zanimljivo finale u zemlji Pancera. Duel između budućih Evroligaša nam je u prvom susretu doneo dosta uzbuđenja, a na kraju je kao pobednik izašao Bajern iz Minhena rezultatom 74:70. Ruku na srce, Alba iz Berlina nije bila uopšte loša i veći deo meča je vodila. Problem je što nije imala snage samo za završni udarac.

To je samo dokaz da nas i u drugom meču koji će se igrati u nemačkoj prestonici očekuje pre svega uzbudljiva, a nadamo se i kvalitetna košarka. Umeli su susreti ova dva rivala da nam podare ogorman broj poena, pa ne bi bilo čudno da večeras u Berlinu gledamo pravu predstavu „run&gun“ košarke.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom timu na prvom susretu bio je Nihad Đedović koji je došao do 18 poena, a odmah iza je bio Danilo Bartel sa 14 poena. U taboru Albe iz Berlina nešto bolji od ostatka ekipe bili su Pejton Siva sa 14 datih poena, kao i Landri Nnoko koji je ubacio dva poena manje.

Alba će svakako morati da obrati pažnju na koncentraciju, kako ne bi dopustila seriju od 11:2 sa kraja poslednje deonice, koja ih je i koštala pobede i eventualnog brejka. Ipak, da ima recept za pobedu na gostujućem terenu potvrdila je ranije ove godine u Kupu Nemačke. Pre povratka u Bavarsku, ipak, treba odbraniti domaći teren, što svakako neće biti „mačiji kašalj“.

Međusobni skor nam kaže da ekipa iz Berlina nije pobedila na četiri od poslednjih pet susreta protiv Bajerna u glavnom gradu Nemačke. To dodatno poziva na oprez ekipu Aita Garsije Renensesa, ali treba očekivati da iskusni stručnjak dobro spremi igrače za početni udar Bajerna.

Alba iz Berlina ove sezone može da se pohvali učešćem u finalu Evrokupa, gde su tek nakon majstorice poraženi od šampiona, Valensije. Tako im je izmakla prva šansa da se direktno plasiraju u Evroligu naredne sezone, ali ispostavilo se da su drugu ugrabili, pošto su samim plasmanom u finalnu seriju nemačkog šampionata došli do prilike da iduće godine igraju sa najboljim evropskim košarkaškim klubovima. Bajern iz Minhena je to pravo stekao još ranije, pošto je dobio licencu za učešće u Evroligi, tako da rezultatski plasman u domaćem prvenstvu za njih i nema toliki značaj.

Naravno, lepo je kada se doda još neki trofej u vitrine, tako da tim Dejana Radonjića neće tako lako dići ruke od borbe za nacionalni šampionat. Na ruku im ide i tradicija koja kaže da je Bajern dobio sve plej-of serije odigrane protiv Albe iz Berlina u ovom veku.

NEMAČKA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Sreda
20.30: (1,80) Alba Berlin (14,5) Bajern Minhen (2,15) /u seriji 0:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara