Alba za kraj evropske sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.19. | 10:27

Ovaj duel neće imati takmičarski značaj jer je tim iz Berlina već prošao, a crno-beli su ranije eliminisani

U glavama košarkaša Partizana sigurno se odvija slika poslednje odbrane protiv Ritasa iz Vilnjusa i koša koji je postigao Arstjom Parahovski. S tim košem crno-beli su završili takmičenje u Evrokupu za ovu sezonu i nemaju šansi za prolazak u TOP 8. Zato će utakmica crno-belih protiv Albe u Berlinu (20.45h) za tim Andree Trinkijerija biti bez takmičarskog značaja.

Čak i da Partizan dobije, pobednik iz duela Ritas - Monako će imati isti skor u vidu pobeda, ali i bolji međusobni skor, tako da će Partizan u Berlinu završiti svoje takmičenje u Evrokupu za ovu sezonu, a pobednik iz pomenutog duela će proći u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Alba je već izborila plasman u TOP 8 tako da će i tim iz Berlina imati manji pritisak, ali i zbog činjenice da je već izborio prvo mesto u grupi. Dakle, neće ni za jedne ni za druge ovo biti preterano bitna utakmica, pa možemo očekivati da ekipe izađu u kombinovanom sastavu. 

S obzirom da Partizan očekuje važna utakmica u ABA ligi protiv Budućnosti, a onda i Kup Radivoja Koraća, očekuje se da Trinkijeri malo odmori nosioce igre. Odnosno kome to bude bilo potrebno. Tako da treba očekivati da malo veću minutažu dobiju momci koji nisu imali toliko važne role do sada kao što su Marko Pecarski ili Amar Gegić na primer.
"Bez obzira što utakmica nema takmičarskog značaja, mislim da u nju treba da uđemo kao u svaku drugu, da bismo dobili na samopouzdanju i da bismo popravili skor u Evrokupu i spremno dočekali nastavak takmičenja u ABA ligi. Idemo sa željom da takmičenje završimo pobedom", istakao je mladi Pecarski.

Rade Zagorac nije igrao za Partizan na gostovanju Ciboni za vikend, tako da će crno-beli verovatno ostaviti Radeta u Beogradu da nastavi da se sprema i oporavlja, pa da ga možda imaju spremnog za Budućnost. Teško je očekivati da će igrati u Berlinu. Isto važi i za Đorđa Gagića koji takođe ne bi trebalo da zaigra.
"Nažalost, zbog dve lopte, utakmica neće biti važna za plasman u Top 8, ali to je Alba - Partizan, dva velika imena. Moramo odigrati ozbiljno. Biće potpuno drugačija utakmica u odnosu na naš prvi meč, idemo sa idejom da pronađemo minutažu za igrače koji su malo manje igrali, a da ne izgubimo na koncentraciji", rekao je Trinkijeri.

Partizan je jednu od najboljih utakmica u sezoni odigrao upravo protiv Albe na domaćem terenu, pa će možda s te strane tim iz Berlina želeti revanš. Najbolji strelac Albe do sada u Evrokupu je sjajni Giedraitis (14p), a prate ga Hermanson sa 13,8 poena u proseku i Sikma sa 11,8.
Partizan nas je pobedio u prvoj utakmici, ali ne može da prođe dalje zbog poraza od Ritasa u poslednjoj sekundi. To je tim koji jako dobro igra pik en rol. Tu je naša šansa da napredujemo u odbrani”, rekao je trener Albe Aito Garsija.

Pred ovu utakmicu pojavila se loša vest u vidu teške povrede srpskog košarkaša Stefana Pena. Organizator igre nemačkog tima je povredio koleno, a pre prognoze kažu da je ujedno i završio sezonu.

Partizan je dobro odigrao u Zagrebu protiv Cibone, pa tako raspoložen ide na ovaj meč, najviše gledajući da uhvati zalet pred odlučujući deo sezone. Crno-beli ne mogu da budu zadovoljni načinom na koji su ispali iz Evrokupa košem u poslednjoj sekundi, ali mogu da budu zadovoljni učinkom u Evropi gledajući poslednjih nekoliko godina. I gledajući napredak u igri i rezultatima otkako je Andrea Trinkijeri seo na klupu.

Partizan i Alba su igrali tri meča u poslednje tri godine, a Alba vodi sa 2:1 u pobedama.

EVROKUP – TOP 16 – 6. KOLO

GRUPA F

Utorak
18.45: (2,55) Ulm (14,5) Asvel (1,60)

Sreda
18.00: (1,05) Lokomotiva Kubanj (27,0) Frankfurt (10,0)

GRUPA G

Utorak
18.45: (1,70) Crvena zvezda (14,5) Unikaha (2,30)

Sreda
20.45: (1,10) Valensija (23,0) Limož (7,50)

GRUPA E

Utorak
20.45: (1,35) Alba (16,0) Partizan (3,50)

Sreda:
18.00: (1,55) Ritas (14,5) Monako (2,70)

GRUPA H

Sreda:
17.00: (1,35) Uniks (16,0) Andora (3,50)
19.00: (1,70) Cedevita (14,5) Zenit (2,30)

*** Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea TrinkijeriRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara