Albin brejk u Minhenu! Bajern u nokdaunu, Jović odličan

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.06.18. | 18:42

Sastav iz Berlina napravio veliki korak napred ka šampionskoj kruni, Lučić vrlo dobar, Peno solidan

Bajern će ponovo morati težim putem do uspeha! Posle teškog četvrtfinala protiv Skajlajnersa iz Frankfurta, Bajern je opet u nokdaunu, a ovog puta veliki brejk napravila je Alba na startu finalne serije nemačkog prvenstva! Posle dodatnih pet minuta utakmice konačni rezultat bio je 106:95 (20:21, 26:17, 18:24, 23:25, 19:8 - 87:87).

Strašna utakmica viđena je u minhenskoj košarkaškojh dvorani! Prava finalna, s mnogo intenziteta, tempa, uzbuđenja i vrhunske košarke.

Izabrane vesti

Alba je od prvog sudijskog podbacivanja izgledala kao tim spreman za veliko iznenađenje u ovom finalu. Tako se i kretao rezultat. Alba je gotovo tri pune četvrtine bila u vođstvu i tim koji je diktirao sve tokove utakmice, a zahvaljujući odličnoj igri Marijusa Grigonisa gosti iz Berlina su u 26. minutu otišli na velikih 11 poena prednosti (62:51), posle čega je izgledalo da je Bajern na pragu sloma. Ali, Bajern je brzo uzvratio udarac i za samo četiri minuta serijom 11:0 potpuno poravnala rezultat, a kreator velikog niza bio je Vladimir Lučić. Bajern je dobar ritam zadržao i u poslednjem kvartalu, a Nihad Đedović je trojkom u ranoj fazi na trenutak najavio da bi Bajern mogao da završi veliki posao. Ipak, Grigonis je uradio sve sam i praktično odveo Albu u produžetak. Njegovi pogoci u krucijalnim trenucima utakmice ispostavili su se kao prelomni. Ali, kada je Grigonis u finišu četvrte deonice izašao iz igre zbog pet ličnih grešaka, Alba je pokazala ogromnu snagu i prelomila utakmicu u svoju korist. Odlični Luk Sikma pogodio je nekoliko vezanih šuteva i praktično izrežirao veliku eksploziju gostujućeg tima, koji je u pet minuta dodatka ubacio čak 18 poena i tako overio prvi brejk i trijumf u seriji!

Grigonis je ipak prvi čovek utakmice sa 30 poena (5/7 za tri), Spenser Baterfild je dodao 19, a Jošiko Sajbu 14 poena. Luk Sikma je dopisao 13 poena, sedam uvhaćenih lopti i po pet asistencija i izgubljenih lopti. Srpski reprezentativac Stefan Peno odigrao je nešto više od 14 minuta i za to vreme skupio dva poena, četiri skoka i tri asistencije.

Kod Bajerna blistao je Đedović sa 18 poena, Danilo Bartel je imao 17 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Stefan Jović bio sjajan sa 16 poena i šest podeljenih dodavanja. Lučić je imao 13 koševa i tri skoka.

Naredna utakmica igra se 7. juna u Berlinu. 

Foto: Facebook / @BayernMunich


tagovi

Stefan PenoStefan JovićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara