Aleks Renfro - ključni datum je 1. januar

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.12.18. | 10:28

U Manresi se prave "ludi", i Zenit pokazao interesovanje za ovog igrača

Juče je odjeknula vest da Partizan dovodi Aleksa Renfroa iz španske Manrese. Radi se o iskusnom 32-godišnjem košarkašu koji je u karijeri menjao dosta velikih klubova, a nosio je dres i Barselone između ostalog. Kakva je trenutno situacija u vezi sa njegovim dovođenjem?

Pa, ključni datum je 1. januar. Kada je Renfro letos dolazio u Manresu, u ugovor je ubačena klauzula da može da ode u neki drugi klub od 1. januara 2019. godine i to ako taj zainteresovani tim igra u nekom od evropskih takmičenja, te ako može da plati otkupnu klauzulu. Manresa nije otkrila o kojoj količini novca je reč.

Izabrane vesti

Ali, upravo su te klauzule i bile ključ Manrese da dovede Renfroa, Džastina Doelmana i Rajana Tulsona. To je bila cena.

Igrač ne krije da postoji šansa da napusti Manresu, iako je bio vrlo lepo raspoložen na božićnoj večeri koju je taj tim sinoć imao. Čak su mu i prisutni navijači skandirali “Alekse, ostani”. To su ga molili i članovi kluba jer je on veoma bitan igrač za jedno od pozitivnijih iznenađenja u ACB ligi ove sezone.

Iz Manrese su već dali izjave povodom interesovanja za Renfroa i istakli da u ovom momentu nijedan klub nije poslao ponudu za igrača, te da postoji dosta glasina, ali da sama Manresa "ništa ne zna o tome". Navikli smo već na ovakve izjave kada su transferi u pitanju. Za Manresu bi odlazak Renfroa bio priličan udarac.

Lokalni mediji u Baskiji pišu da je za Renfroa interesovanje pokazao i ruski Zenit iz Sankt Peterburga.

I ranije se pisalo o mogućem odlasku Renfroa, a tada je trener Đoan Penjaroja rekao da će on biti za božićnom trpezom. To se i obistinilo, ali to ne znači da neće otići iz kluba na početku 2019. godine što ima pravo po ugovoru ako dođe prava ponuda sa prave adrese.

Manresa je trenutno šesti tim Španije sa sedam pobeda u 12 utakmica, a Renfro je bio glavna zvezda sa 14,5 poena i šest asistencija u proseku. Navijači ovog kluba će uživati još dve utakmice u igrama Renfroa. On bi trebalo da odigra mečeve protiv Obradoira u nedelju i Tenerifa 29. decembra. Posle toga - zna se.

Inače, dok čekaju Renfroa, crno-beli će imati važna posla na parketu. Tim Andree Trinkijerija večeras od 19 časova dočekati Cedevitu u jednom od derbija kola.

Partizan posle pobede protiv FMP-a traži nastavak trijumfalne serije, a sada će odmeriti snagu s Vitaminima koji su dosta izmenili tim u odnosu na prvi sudar dve ekipe. Očigledno je Cedevitu ujela guja s igračima koji nisu s ovih prostora pa su rešili da menjaju concept, poslednji primer je odlazak Džejmsa Bela. Maltene su svim strancima dali otkaze, doveli su neke domaće igrače, a nedavno je i zvanično predstavljen još jedan igrač sa ovih prostora - Slovenac Edo Murić, upravo bivši igrač Partizana.

Cedevita u dosadašnjem delu sezone daje više poena u proseku u odnosu na crno-bele, dok tim Andree Trinkijerija ima više asistencija i upravo bi ta timska igra mogla da bude prednost crno-belima uz dobar šut za tri poena. Naravno, prva stvar koju će Partizan morati da uradi je da zaustavi Džejkoba Pulena, najboljeg igrača zagrebačkog tima.

Posle prolaska u TOP 16 fazu Evrokupa raspoloženje u timu i među navijačima je na najvišem nivou. Trinkijeri je zbog toga odmah posle utakmice rekao da je Cedevita izuzetno teška utakmica koju će crno-beli morati da odigraju.

Celo raspoloženje je dodatno poboljšala vest o dolasku Aleksa Renfroa. Pobeda nad Cedevitom, jednog od direktnih konkurenata za vrh tabele u ABA ligi, bila bi samo slag na crno-beloj torti.

ABA LIGA - 12. KOLO

Petak

Zadar - FMP 79:85
/Von 15 - Apić 26/

Subota
17.00: (6,00) Cibona (20,0) Crvena zvezda (1,15)
19.00: (1,80) Partizan (14,5) Cedevita (2,15)
21.00: (2,15) Mega Bemaks (14,5) Igokea (1,80)

Nedelja
17.00: (1,55) Mornar (14,5) Olimpija (2,70)

Ponedeljak
18.00: (5,00) Krka (19,0) Budućnost (1,20)

* Kvote su podložne promenama 


tagovi

Aleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara