Lebron Džejms nezaustavljiv
Lebron Džejms nezaustavljiv

Alen Ajverson 2001 - Lebron Džejms 2018! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 07:52

Kralj nastavio da progoni Boston. Klivlend izjednačio na 2:2

Pritisak je sada na Bostonovoj strani. Mada Seltiksi umeju da se nose sa njim. Nijedan klub u NBA ligi nema toliko plej-of iskustva. Nažalost po njih, izgleda da ipak ne umeju da se nose sa Lebronom Džejmsom. Kralj je nastavio da zatrpava Boston i u četvrtoj utakmici serije i sa fantastična 44 poena vodio Klivlend do pobede od 111:102 i izjednačenja 2:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Da ste celom timu Bostona dali bejzbol palice i dozvolili im da izudaraju Džejmsa,  verovatno bi se scena završila kao u kakvom crtaću: svi bi bili na gomili dok Lebron ne bi izronio i pobacao ih širom dvorane. Toliko je superioran u odnosu na Setikse.

Izabrane vesti

Uostalom, još ranije u toku ove sezone probio je granicu od 1.000 poena datih u plej-of duelima sa Bostonom. Tek da se uteše činjenicom da nisu jedina generacija Kelta koju je Džejms proganjao. Ovo mu je takođe već druga utakmica u seriji u kojoj je prebacio 40 poena. Ukupno šesta u ovosezonskom plej-ofu.

Toliko ih niko nije imao još od Alena Ajversona 2001. godine! A samo su Džeri Vest (osam u 1965. godini) i Majkl Džordan (sedam u 1989) imali više.

Na svih tih šest utakmica Džejms je imao procenat šuta veći od 50 odsto. Svi ostali igrači NBA lige u ovom plej-ofu zajedno su sakupili pet takvih izdanja!

Retka zver taj Lebron.

Podrška? Nije da je nije imao, mada bi i dete ubacilo poneki koš imajući u vidu da je Džejms na sebe navlačio pažnju kompletne protivničke odbrane. To su iskoristili Kajl Korver (14), Džordž Hil (13 poena) i Tristan Tompson (13 poena, 12 skokova). Ostalo je obavio Džejms.

Boston je sve vreme jurio zaostatak, nekoliko puta se opasno približio, ali je promašivao šuteve i polaganja koje nije smeo. Čak i zakucavanja. I uvek baš kada je trebalo stići rivala. Silovali su i šut za tri poena, pa su u jednom trenutku promašili devet u nizu. Nije ovo bila njihova utakmica. Napadački potpuni užas. Džejlin Braun je bio najefikasniji sa 25 poena uz šut iz igre 10/23. Lebron je bio na 17/28.

Najveća razlika - 19 poena. Imao je Klivlend i luksuz da popusti papučicu za gas u drugom poluvremenu.

Ali nije gotovo. Serija se sada vraća u Boston, a tamo Seltiksi u ovosezonskom plej-ofu imaju devet pobeda iz devet utakmica.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Lebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara