Alimpijević: Titula izgubljena u Beogradu! Ali, Zvezda nije ni mogla da je osvoji, pogledajte - Ročesti je šutirao samo sedam bacanja u finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.04.18. | 23:54

Primarni cilj Zvezde je bio ABA liga, želim da popričam sa klubom o svojim stvarima i onome što nas očekuje dalje, kazao je trener crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević čestitao je Budućnosti na osvojenoj tituli prvaka Jadranske lige, ali je istakao da ima utisak da njegovom timu nije ni bilo dozvoljeno da odbrani trofej.
“Čestitam Budućnosti na tituli… Ne znam šta mnogo  pametno da kažem posle ovakvih utakmica, neka ostane na čestitikama, a ja ću više pričati narednih dana… Primarni cilj Zvezde je bio ABA liga, želim da popričam sa klubom o svojim stvarima i onome što nas očekuje dalje”, preneo je Alimpijevićeve reči crnogorski portal Kafe del Montenegro.

U finalnoj seriji Budućnost je slavila sa 3:1, a srpski šampion imao je mnogo pritužbi na suđenje.
“Naravno da će ljudi reći da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite Ročesti je šutnuo za celu seriju sedam bacanja, a dva su bila kada Feldin nije mogao da šutira zbog tehničke. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prva dva meča u Beogradu i Zvezdina u ova dva dana u Podgorici. Ovo je moja je odgovornost, ali drugi utisak je da Zvezda nije mogla da osvoji titulu, to je moj utisak”, dodao je Alimpijević.

Izabrane vesti

Crvenoj zvezdi ostaje borba za domaću titulu, ali sledeće sezone neće igrati u Evroligi, što je bio u slučaj u prethodnih pet godina.

Kapiten Zvezde Branko Lazić smatra da je nedostajalo koncentracije i sreće u završnici večerašnjeg meča.
“Čestitke Budućnosti na tituli. Što se tiče utakmice, bila je jako teška što i priliči ovakvom finalu. Nažalost nismo uspeli da vratimo seriju u Beograd. Juče i pored dobre energije, u završnici izostalo sreće da dobijemo. Večeras takođe ušli sa velikom energijom, ali u završnici nismo imali dovoljno koncentracije da je  prividemo kraju na pravi način. Nismo ispunili primarni cilj za ovu sezonu, okrećemo se daljim takmičenjima do kraja sezone”.

Foto: MN Press


tagovi

Dušan AlimpijevićBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara