Alimpijević: U Baru su padali favoriti

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 15:57

"Ne očekujem da će biti slično kao u Beogradu", kaže mladi trener crveno-belih

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević veruje da će utakmica protiv Mornara u Baru (nedelja, 20.00) biti potpuno drugačija od one viđene u Beogradu prošle sedmice, kada su crveno-beli ubedljivo slavili na startu polufinalne serije Jadranske lige.

Prema njegovim rečima ključ za pobedu u najvažnijoj utakmici ovog dela sezone je zaustavljanje šuta za tri poena Mornara i da je treća četvrtina iz "Pionira" najbolja opomena za to.
"Ne očekujem da će biti slično kao u Beogradu. U Baru su padali favoriti, jer se drugačije osećaju kad igraju kod kuće. I mi smo imali dobru podršku u Baru prošli put pa ovu priliku koristim da ih pozovem da opet dođu. Sutra je za nas najvažnija utakmica u narednih 10 dana", izjavio je Alimpijević na konferenciji za medije u hali Aleksandar Nikolić.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih pričao je o umoru zbog dve utakmice u Evroligi u samo tri dana, protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea, i rekao ako da bi taj faktor trebalo da bude dodatni motiv igračima da završe posao u Baru oko plasmana u finale.
"Dosta toga zavisi od našeg starta i energije, ali ako im uzmemo šut za tri poena koje ima je najjači za samopouzdanje, utakmica će dobiti drugi tok. Ako je umor faktor onda moramo što pre da završimo posao", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić ističe da njegov tim nije favorit, ali da se znaju klupski ciljevi, postavljeni na početku sezone.
"Najbitnija utakmica za nas je sutra. Imamo ciljeve i trebalo bi da sa najboljom koncentracijom završimo ovu polufinalu seriju. Nismo favoriti protiv tima koji ima dobru podršku na domaćem terenu", rekao je Dobrić.

Foto: Star Sport


tagovi

Dušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara