Alimpijević: Zvezda je sama sebi najveći neprijatelj...

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.04.18. | 21:10

... Ali i prijatelj

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je posle pobede protiv Budućnosti u drugom meču finala Jadrana da je njegova ekipa konačno dobila unutrašnju igru i naveo da je najteži deo posla bio da psihički vrati igrače u život posle poraza u ponedeljak.
“Kao što je juče Budućnost želela više pobedu i igrala bolje i zasluženo slavila, tako smo to sada uradili mi. Zaista sam ponosan na igrače zbog svega ovoga. Jako dobro su izneli situaciju u ovih 24 časa, pokazali su koliko su mentalno zreli. Oni su najzaslužniji za ovu pobedu. Izbacili smo samo panični switch, koji je došao kao posledica malo evće tenzije koja se stvorila. Ista ova odbrana je juče bila loša, danas odlična“.

Koliko će utakmice u Podgorici biti drugačije u odnosu na ove?
“Pojavljuje se stalno neki novi pojedinac. U utakmici na malo broj poena ne može da se vidi da li je nekog išlo ili ne. Svi su pokazali veliku energiju, zrelost, želju, imali smo čak 41 skok. Danas jedni, sutra drugi, bitno je da nađemo put do pobede. Budućnost je danas odigrala sjanu utakmicu, znamo kakva će se atmosfera napraviti dole zbog brejka, jer se od njih očekuje sada da ostvare dve pobede. Mi, ipak, želimo da seriju vratimo u Beograd“.

Izabrane vesti

Budućnost je krajem druge i početkom treće deonice napravila seriju od 20:2?
“Da ne pričam sad o tome... To je potpuno razumljivo. Stegne se ruka, pritisak, podatak da nismo dobili Budućnost ove sezone - sve je to dodavalo pritisak. Najteže nam je ipak bilo jutros na sastanku, da ipak nađemo način da izađemo na parket i pobedimo. Morali smo da ohrabrimo igrače, jer bi svaka neka pogrešna reč mogla situaciju da odvede u pogrešan smer. Bogu hvala, pobedismo danas...“

Kako vratiti Bjelicu iz krize?
“Zvezda je sama sebi najveći neprijatelj, ali i prijatelj. Mnoge stvari smo sami sebi napravili, nama je Bjelica i te kako potreban, svaki igrač je važan i ne smemo da dozvolimo da bilo koga više izgubimo“.

Da li će uspeti ekipa energetski da se oporavi i da li će Zvezda ima reciprocitetno suđenje u Podgorici kao Budućnost ovde?
“Što se oporavka tiče - medicinski tim radi veliki i dobar posao. Što se tiče sudija - video sam neke naslove tokom dana, ali ne sme da komentarišem ništa“.

Koliko ove serije i utakmice u nekoliko dana doprinose manjem kvalitetu košarke?
“Nemam problem da bude isto ovako nekvalitetno u napadu i u trećoj i četvrtoj utakmici. Naravno da se vidi uticaj umora. Bilo je realnije da će imati više samopouzdanja u števima u kojima su ostajali, ali večeras smo i mi i oni pogodili samo po četiri šuta za tri poena, trudili smo se da ne budu baš otvoreni šutevi i verujem da smo uspeli u tome. Raduje me što smo dobili unutrašnju igru, prvi put smo ove sezone imali oba centra na visokom nivou i ta igra kad postane konstanta u trećoj i četvrtoj utakmice dače dosta prostora za kvalitetnije šuteve“.

Kakva je situacija sa Antićem?
“Ide sa nama za Podgoricu. Nije mu zglob u najsjajnijem stanju, videćemo na dan utakmice“.

Da li je najrealnije da bude majstorica?
“Ja ću da budem zadovoljan da osvojimo titulu, na bilo koji način. Budućnost ove sezone igra odlično, ali mislim da smo i mi zaslužili da i mi isto ovako izlazimo iz ovih utakmica. Kao pobednici. Ne bih imao ništa protiv ni da se završi u pet utakmica, samo da osvojimo titulu“.

Foto: MN Press


tagovi

Dušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara