Ambiciozni Virtus hoće Sašu Đorđevića!

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.04.18. | 10:25

Srpski selektor mogao bi uskoro da dobije novi klupski angažman

Za pravog trenera uvek ima posla. Nepune dve sedmice posle iznenađujućeg i nimalo prijatnog rastanka s minhenskim Bajernom, Aleksandar Đorđević našao se na meti brojnih evropskih klubova, zainteresovanih da srpskog selektora kaparišu već u finišu ove sezone. Iako se na Iberijskom poluostrvu šuškalo da bi Đorđevićeva naredna destinacija mogla da bude Španija, moguće je da će to ipak biti - Italija.  

Ugledni milanski dnevnik Gazeta delo Sport u štampanom izdanju javlja da je Aleksandar Đorđević izrastao u prvog pika ambiciozne uprave Virtusa iz Bolonje! Kako se navodi, vrhuška posrnulog giganta iz pokrajine Elimija Romanja i nekadašnji evropski šampion već razmatra mogućnosti za narednu sezonu, a posle odlaska iz Bajerna Đorđević je privukao ozbiljnu pažnju na sebe, ali o konačnim potezima odlučivaće se tokom narednih sedmica.

Izabrane vesti

Tačnije, uprava će glasati da li sadašnji trener Alesandro Ramalji ima dovoljno jako poverenje da bi mogao da nastavi posao u Virtusu, ili je potrebno da se nešto menja. Alesandro Ramalji je postao simbol Virtusovog novijeg uspona, klub je uveo u najviši rang italijanske lige, a trenutno se klub nalazi na petoj poziciji sa skorom 13-11. Upravo zbog toga ima veliki kredit kod uprave, igrači ga vole, a do kraja sezone će bitib jasnije da li će se ugovor sa njim produžavati ili ne. Ako ne dođe do nastavka saradnje, krenuće se po Đorđevića.

Razlog zašto bi Đorđević mogao da dobije prednost u odnosu na Ramaljija jesu veće trenersko iskustvo i konkretni rezultati na reprezentativnom i klupskom nivou. Sa Panatinaikosom je osvojio Kup Grčke, nedavno je isto uradio i sa Bajernom posle pet decenija čekanja, dok je sa Srbijom i dalje aktuelni vicešampion Evrope, sveta i na Olimpijskim igrama.

Virtus u svom rosteru ima neka dobro poznata imena u evropskim košarkaškim krugovima. Od problematičnog Alesandra Đentilea, preko nekadašnjeg kombo beka Partizana Olivera Lafajeta i italijanskog reprezentativca Pjetra Aradorija, do bivšeg centra Reala Markusa Slotera. U satavu je i talentovani krilni centar iz Vršca Danilo Petrović.

Podsetimo, Virtus iz Bolonje je bio jedan od najjačih timova Evrope s kraja dvadesetog i početka dvadeset i prvog veka, kada je overio dve kontinentalne krune. Među ikonama ovog kluba nalaze se igrači poput Predraga Saše Danilovića, Roberta Brunamontija i Renata Vilalte, čiji su brojevi zauvek povučeni. Za Virtus su svojevremeno nastupali i asovi poput Zorana Savića, Žarka Paspalja, Krešimira Ćosića, Manua Đinobilija, Branislava Prelevića, Raše Nesterovića, Saulijusa Štombergasa, Huga Skonokinija, Dejvida Andersena, Antoana Rigodoa, onda i Kit Lengford, Marko Jarić, Dejan Koturović, Nikola Jestratijević, Marko Belineli, Dejvid Blu, Matjaž Smodiš, Skuni Pen, Erl Bojkins... 

Posle ozbiljnih finansijskih problema i dugovanja prema igračima 2003. godine Virtus je izbačen iz Serije A, da bi se ekspresno vratio u elitu. Klub se čak spojio sa Futurvirtusom kako bi izbegao potpuni nestanak. Maja 2016. godine Virtus je eliminisan u Seriju A2 pošto je sezonu 2015/16 završio na poslednjem mestu...

Aleksandar Đorđević je dobar deo karijere proveo u Italiji igrajući za milansku Olimpiju, Fortitudo iz Bolonje i Skavolini iz Pezara.

Foto: Star Sport


tagovi

Aleksandar ĐorđevićVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara