Anadolu Efes doveo krilnog igrača iz Banvita

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.06.19. | 13:50

Tolga Gečim potpisao ugovor sa aktuelnim šampionom Turske

Iza ekipe Ergina Atamana je jedna od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji, ali već se prilično jasno vidi da se čelnici ovog tima neće zaustaviti samo na ovome. Očigledno je da žele naredne sezone da budu konkurentni, kako u Evroligi, tako i u domaćem šampionatu.

Tako je u klub već došao Tolga Gečim, koji je prethodne sezone nastupao za Banvit iz Bandirme. Ovaj košarkaš je nedavno napunio 23 godine, a igra na poziciji krila. Navodi se da je sa klubom potpisao ugovor na jednu godinu, sa mogućnošću produžetak na još jednu godinu.

Izabrane vesti

Gečim je nastupao i za mlađe kategorije reprezentacije Turske i bio je veoma uspešan. U selekciji do 18 godina osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom upravo u Turskoj, dok je dve godine kasnije u Finskoj osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za mlade do 20 godina.

U prethodnoj sezoni u Banvitu, prosečno je beležio učinak od osam poena, a uz to je delio 3,4 asistencije i hvatao 3,2 skoka po utakmici. Vodio je Banvit do osmine finala ovosezonske FIBA Lige šampiona, gde je njegov tim poražen od Bamberga, koji je kasnije igrao na Fajnal foru.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara