Apsolutni rekorder Kupa kralja – Niko Laprovitola! Indeks 50 i 36 poena, Baskonija izgorela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.19. | 23:07

Šta napravi Argentinac! Real se prošetao do polufinala

Nisu prošle ni dve pune sedmice otkako su igrači Unikahe i Reala odigrali bez sumnje najbolju utakmicu španskog prvenstva, a večeras su se košarkaški zaljubljenici na Pirinejima i šire poklonili argentinskom plejmejkeru Nikolasu Laprovitoli nakon partije koja je ušla u almanahe!

Čudo je napravio Huventud pobedom nad Baskonijom usred Madrida, ali ovo je bez ikakve sumnje bilo veče Nika Laprovitole! Utakmicu života odigrao je argentinski rerpezentativac! I ne samo da će je on pamtiti verovatno dok je živ, već je pitanje da li će se i kada ponovo dogoditi da neko odigra ovakvu partiju... U pobedi rezultatom 98:89 Laprovitola je upropastio Baskoniju sa čak 36 poena (8/11 za dva, 4/6 za tri), čime je postavio najbolji učinak takmičenja još od 1997. godine, kada je legendarni Džo Arlaukas je u četvrtfinalu Kupa kralja imao 37 poena. Utakmica je, doduše, tada imala dva produžetka, a Arlaukas je na kraju skupio 42 minuta na parketu.

Izabrane vesti

Laprovitola će od večeras biti držalac najvećeg indeksa korisnosti otkako je uspostavljeno takmičenje po ovom formatu. Prethodni rekorder bio je Tanoka Bird koji je u dresu Pamese u četvrtfinalu Kupa 2000. godine Unikahi natrpao 27 poena i uhvatio čak 20 lopti za indeks 47! Isti igrač bio je vlasnik najboljeg učinka u opremi Huventuda, pošto je 1997. godine u četvrtfinalu imao indeks 40!

Čudesna partija Laprovitole, zauvek će ostati upamćena. Bilo bi šteta da je Baskonija ovo dobila...

Osim Laprovitole dobar je bio Marko Todorović sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, uz četiri asistencije, dok je Konor Morgan imao 10 poena. Kod Baskonije 15 poena upisao je Vensan Poarije, uz osam skokova. Met Džening je upisao 18, a Luka Vildoza 16 poena.

Real Madrid je odradio rutinski posao pred svojim navijačima u gradskom derbiju protiv Estudijantesa - 94:63. 

Kraljevski klub nije imao apsolutno nikakvih problema da dođe do rutinske pobede. Do poluvremena razlika je iznosila 16 poena, u trećem kvartalu nekoliko puta je išla i na 27 poena, da bi u finišu utakmica otišla na maksimalnih 33 poena (94:61). Estudijantes na kraju nije uspeo ni da sačuva obraz, uprkos tome što je Pablo Laso rasteretio najbolje i pružio šansu svima. 

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Gabrijel Dek i Gustavo Ajon sa po 16 poena, dok je Džejsi Kerol dopisao 11, a Entoni Rendolf 10 poena. Na drugoj strani 12 poena ubacio je Viktor Arteaga.

Svaka čast Realu, ali ovo je vreme Nikolasa Laprovitole...

KUP KRALJA - četvrtfinala

Četvrtak:

Tenerife – Unikaha 88:78
Barselona – Valensija 86:79

Petak:

Baskonija – Huventud 89:98
Real Madrid - Estudijantes 94:63


tagovi

Nikolas LaprovitolaReal MadridKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara