Džerijan Grent (Foto: AFP)
Džerijan Grent (Foto: AFP)

Armani dogovorio još jedno pojačanje: Grent na pragu Milana

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 17:49

Košarkaš koji iza sebe ima 287 utakmica u NBA ligi bi uskoro trebalo da pojača spoljnju liniju vicešampiona Italije

Posle Devona Hola, Dinosa Mitoglua i Davide Alvitija, Olimpija Milano je postigla dogovor i sa američkim košarkašem Džerijanom Grentom, prenosi Eurohups. Ovaj 28-godišnji Amerikanac u Mediolanum forum stiže iz Grčke, gde je minule sezone branio boje Promiteasa.

Grent je sin bivšeg košarkaša Harvija Grenta, inače brata blizanca nekadašnje zvezde NBA lige Horasa Grenta. Minulu sezonu je proveo u dresu Promiteasa, a bio je jedan od najboljih igrača čitave grčke lige. Prosečno je u regularnom delu sezone beležio 15,2 poena i 6,06 asistencija po nastupu, pritom je u proseku upisivao i 3,5 skoka i 1,9 "krađa". Pomogao je sastavu iz Patre da se domogne trećeg mesta na tabeli, a potom je u doigravanju beležio 14,1 poena, 7,9 asistencija, 5,4 skoka i 2,6 ukradene lopte po susretu.

Izabrane vesti

Svojim sjajnim partijama privukao je pažnju brojnih timova iz Evrolige, a u intervjuu za Eurohups je po okončanju sezone istakao da želi da ostane u Evropi i igra na najvišem nivou.

"Priznajem da sam bio pomalo nervozan kada sam dolazio u Evropu, ali sada ne mogu da zamislim da igram na nekom drugom košarkaškom nivou. Želim da vidim koliko daleko mogu da doguram u Evropi. Iskusio sam NBA i imam prilično dobar utisak kako funkcioniše. Zaista želilm da vidim koliko daleko mogu da idem u Evropi. Sviđa mi se ovde. Odgovara mi".

Trener Etore Mesina je već obavio razgovor sa bivšim igračem Njujork Niksa, Čikago Bulsa, Orlando Medžika i Vašington Vizardsa. Objasnio mu je šta od njega očekuje i kakvu ulogu mu je spremio u timu i šanse da saradnja ne bude ozvaničena već sutra mere se u promilima.

Grent je u NBA stigao 2015. godine kao 19. pik na draftu, a iza sebe ima 279 utakmica u regularnom delu sezone (6,1 poena i 2,9 asistencije po meču), kao i osam mečeva u plej-ofu (2,6 poena uz po jednu asistenciju i skok po nastupu).

Tako će postati četvrto pojačanje Armanija, posle Hola, Mitoglua i talentovanog Alvitija. Armani se ovog leta rastao sa Džeremijem Evansom, Majklom Rolom i Vladimirom Micovim, dok su ugovori istekli i Džefu Bruksu i Kevinu Panteru. Sa bivšim igračem Crvene zvezde se pregovara oko nove saradnje, ali sjajni šuter navodno ima i unosnu ponudu moskovskog CSKA.



tagovi

Džerijan GrentOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara