Foto: twitter.com/OlimpiaMI1936
Foto: twitter.com/OlimpiaMI1936

Armani predstavio i četvrto pojačanje: Grent potpisao na dve godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 15:15

Odlični plejmejker stigao kod Etorea Mesine

Nastavlja Olimpija Milano da se pojačava. Posle Devona Hola, Dinosa Mitoglua i Davidea Alvitija, u Mediolanum Forum je stigao i Džerijan Grent. Amerikanac u redove viceprvaka Italije stiže iz Promiteasa, ali iza sebe ima zavidno iskustvo i iz NBA lige, pa nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za Manekene.

Grent je sin bivšeg košarkaša Harvija Grenta, inače brata blizanca nekadašnje zvezde NBA lige Horasa Grenta. Minulu sezonu je proveo u dresu Promiteasa, a bio je jedan od najboljih igrača čitave grčke lige. Prosečno je u regularnom delu sezone beležio 15,2 poena i 6,06 asistencija po nastupu, pritom je u proseku upisivao i 3,5 skoka i 1,9 "krađa". Pomogao je sastavu iz Patre da se domogne trećeg mesta na tabeli, a potom je u doigravanju beležio 14,1 poena, 7,9 asistencija, 5,4 skoka i 2,6 ukradene lopte po susretu.

Izabrane vesti

Generalni menadžer Armanija Hristos Stavropulos ističe da je Grent bio prvi izbor ekipe za pojačavanje konkurencije na bekovskim pozicijama.

"Već neko vreme pratimo Grenta, u pitanju je igrač sa velikim NBA iskustvom. Bio je naš prvi izbor i veoma smo srećni što je odlučio da postane deo našeg projekta".

Sam košarkaš je oduševljen.

"Teško je rečima opisati sa kojim entuzijazmom i uzbuđenjem sam dočekao priliku da zaigram za Olimpiju Milano. Stižem sa jednim ciljem na umu, da dam sve od sebe kako bi tim pobeđivao. Jedva čekam da zaigram".

Grent je pohađao srednju školu Demata u Merilendu i Notr Dam univerzitet za koji je odigrao 120 utrakmica i u proseku beležio 14,5 poena i 5,8 asistencija. Pre šest godina je biran kao 19. pik na draftu od strane Vašington Vizardsa, ali je odmah prosleđen u Njujork. Pet sezona je proveo u NBA, jednu u Niksima, dve u Čikagu, a potom je nastupao i za Orlando i Vašington. iza sebe ima 279 utakmica u regularnom delu sezone (6,1 poena i 2,9 asistencije po meču), kao i osam mečeva u plej-ofu (2,6 poena uz po jednu asistenciju i skok po nastupu).

Armani se danas rastao i sa Džefom Bruksom, koji se preselio u Veneciju, a pre njega su klub napustili i Vladimir Micov, Majkl Rol i Džeremi Evans. Saradnja je istekla i Kevinu Panteru, kojeg uprava pokušava da zadrži, dok su kao pojačanje stigli bek Devon Hol iz Bamberga, centar Dinos Mitoglu iz Panatinaikosa i krilni košarkaš Davide Alviti iz Trijestea.



tagovi

EvroligaOlimpija MilanoDžerijan Grent

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara