Dejvid Lajti (©MN Press)
Dejvid Lajti (©MN Press)

Asvel ostao bez važnog igrača pred gostovanje u Pioniru

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 16:04

Dejvid Lajti se povredio i provešće van terena najmanje dva meseca

Asvel je najprijatnije iznenađenje u Evroligi ove sezone. Posle osam kola ima šest pobeda, a u devetom gostuje Crvenoj zvezdi u dvorani Pionir. Na megdan srpskom šampionu stiže bez jednog od najbitnijih igrača - Dejvida Lajtija. Iskusni Amerikanac se povredio za vikend i provešće van stroja minimum dva meseca.

18.00: (1,25) Cibona (17,0) Krka (4,40)

Izabrane vesti

Ekipa iz Vilerbana je izgubila u sedmom kolu LNB Pro A lige od Pariza, a čini se da je još veći problem povreda Lajtija. Ovaj 33-godišnji košarkaš je pretrpeo povredu desne šake, očekuje ga operacija i procena je da bi na parket mogao najranije da se vrati početkom januara.

Lajti dres Asvela nosi od 2017. godine, a prethodno je boje ovog kluba branio i u periodu od 2014. do 2016. godine. Osvojio je tri titule sa ekipom iz Vilerbana i jedan je od ključnih igrača ekipe. Već se mučio sa povredom ove sezone, pa je upisao svega četiri nastupa uz prosek od 10 poena i 1,5 asistenciju po meču.

Ekipa Ti Džej Parkera u Beograd tako stiže bez dvojice igrača, pošto se od teže povrede oporavlja i Rejmar Morgan. Što se tiče kadrovske situacije u Zvezdi, izvesno je da u devetom kolu elitnog takmičenja neće nastupiti Aron Vajt, dok je još neizvesno da li će spreman da pomogne biti Nikola Ivanović.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaAsvelKK AsvelDejvid Lajti

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara