Ti Džej Parker (Foto: Starsport)
Ti Džej Parker (Foto: Starsport)

Asvel se pojačao posle poraza od Zvezde - povređenog Lajtija menja Najt

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 20:06

Osvajač Evrokupa Markos Najt novo je pojačanje ekipe iz Vilerbana

Košarkaši Asvela nisu uspeli iz dvorane Aleksandar Nikolić da se vrate u dobrom raspoloženju. Crvena zvezda im je nanela treći poraz u sezoni, pritom upisala četvrtu pobedu. Ti Džej Parker je u Beogradu imao samo 10 igrača na raspolaganju, pa je uprava posle poraza od srpskog šampiona rešila da delimično sanira taj problem. Umesto povređenog Dejvita Lajtija, u redove francuskog šampiona stigao je iskusni Markos Najt.

Dugogodišnji prvotimac Asvela Lajti je doživeo povredu šake i provešće najmanje dva meseca van stroja. Klub je reagovao i na njegovo mesto doveo Amerikanca koji je u sezoni za nama sa Monakom osvojio Evrokup.

Izabrane vesti

Najt je karijeru u Evropi gradio iz druge nemačke lige, igrao je kratko i u španskoj Saragosi, proveo dve godine u turskom Afjonu, da bi posle sezone u dresu Ludvisburga (bio i MVP finalnog turnira Bundeslige) leta 2020. godine pojačao Kneževe. Imao je važnu ulogu u osvajanju trofeja u drugom najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta, u Evrokupu je u proseku beležio 13,5 poena, 5,5 skokova i 2,8 asistencija. Krase ga sjajne fizičke predispozicije, veoma je jak za beka šutera i čini se da će se odlično uklopiti u ekipi Ti Džej Parkera.

Ostaje da se vidi da li će uprava dodatno reagovati, s ozbirom da su van stroja još četvorica igrača: talentovani Viktor Vembanjama, iskusni Antoan Dio, Rejmar Morgan, a duel sa Zvezdom je propustio i Džejms Gist.



tagovi

AsvelKK AsvelEvroligaDejvid Lajti

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara