Avdija je budući superstar: Izrael odbranio titulu

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.19. | 22:58

U finalu košarkaškog prvenstva do 20 godina pala Španija – 92:84

Izraelci definitivno imaju budućeg superstara! Košarkaška selekcija Izraela do 20 godina odbranila je titulu šampiona Evrope, pošto je kao domaćin u velikom finalu bila bolja od Španije 92:84.

Sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Zufer Avdija, Deni,  ponovo je pružio impresivnu partiju. On je, kao i tokom celog šampionata, bio predvodnik Izraeala. Veliko finala je završio sa 23 poena uz sedam asistencija, a dodao je pet skokova i tri rampe. Nešto slabiji učinak imali su Jam Mader sa 17 poena, dok je Porat dodao 11. Na Na drugoj strani najefikasniji bio je Migel Gonzales sa 14 poena, a po 13 zabeležili su Đozep Puerto i Arnau Parado Kalabrija.

Izabrane vesti

Na ovaj način Izrael je postao prva ekipa koja je odbranila titulu šampiona Evrope u ovom uzrastu od Srbije 2008. Koliko je bio ubedljiv najbolje govori i činjenica da je doživeo samo jedan poraz i to na samom početku od Srbije, koja je kasnije razočaravajuće ispala u B diviziju.

Večeras smo videli izjednačeno prvo poluvreme. Izraelci su u trećoj deonici stekli sedam poena viška i potom nisu ispuštali prednost.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara